Ekstra Bladet

Klar til krig mod filmfolk

Om 70’ernes byggematad­orer Bøje Nielsen og Axel Juhl-Jørgensen er på vej, men Juhl-Jørgensen vil blande sig meget aktivt i, hvordan han fremstille­s i filmen

- LARS SEJR I 1982 kom det Det viste sig Såvel Bøje Nielsen ls@eb.dk

En af de mest farverige erhvervsfo­rtaellinge­r i dansk historie, milliardsl­agsmålet mellem Bøje Nielsen og Axel Juhl-Jørgensen, skal filmatiser­es.

Det skriver ugebladet Taet På, der kan fortaelle, at filmatiser­ingen skal ske på baggrund af John Lindskogs bog om Bøje Nielsen ’Røvrendt’.

Og det vaekker opsigt hos Axel Juhl-Jørgensen.

– Da John Lindskog udgav sin bog, var han til interview hos mig og skrev det modsatte af, hvad jeg sagde. Dengang orkede jeg ikke at gøre noget, for bogen var allerede udkommet. Men virkelighe­den var en anden, end der beskrives

Konkurs

Her fremstille­s han nemlig som skurken, og hvis det samme gør sig gaeldende i filmen, er Axel Juhl-Jørgensen klar til at gå i krig.

– Det er en lortebog at basere historien på, for den er fyldt med løgn og bedrag. Filmen vil sikkert tiltraekke sig meget opmaerksom­hed, og jeg vil blande mig meget, meget aktivt i, hvad der kommer til at blive fortalt om min rolle i Bøjes deroute. Hvis de har taenkt sig at køre i John Lindskogs kølvand, så får de så meget ballade med mig, at det bliver dyrt for dem, understreg­er han.

I bogen omtales et bittert Byggematad­orerne Bøje Nielsen og Axel Juhl-Jørgensen havde stor succes i 70’erne, men eventyret endte i et gevaldigt rivegilde. slagsmål om magten i firmaet. Det vandt Axel Juhl-Jørgensen, som blev en yderst holden herre, lyder det. Bøje Nielsen derimod blev erklaeret konkurs på årets sidste dag i 1982. Deraf titlen ’Røvrendt’.

– Hvis ikke jeg havde overtaget fallenten Bøjes halvpart i vores faelles ejendomme og betalt hans konkursbo, og der er tale om flere hundrede millioner kroner, så havde der ikke vaeret nogen

Bøje Nielsen og Axel Juhl-Jørgensen Dansk Totalentre­prise, som i 1970’erne fik overvaelde­nde succes ved at realisere store byggerier hurtigt og billigt. De ejede hver 50 procent af firmaet.

til et dramatisk brud. Axel Juhl-Jørgensen fortsatte alene i Danbyg-koncernen, mens Bøje Nielsen blev erklaeret konkurs.

dog, at Bøje Nielsen ikke var insolvent, og da konkursboe­t i 1992 blev gjort op, fik han 89 millioner kroner tilbage.

som John Lindskog, der skrev bogen, som filmen skal baseres på, er døde. penge til kuratorern­e, og Bøje havde ikke fået de 89 millioner kroner, han fik, siger Axel Juhl-Jørgensen og fortsaette­r.

– Vi havde ejendomme for to milliarder kroner med en frivaerdi på nogle hundrede millioner. Jeg har fundet alle mine selvangive­lser fra 1980’erne og ti år frem, og der kan man tydeligt se, hvor mange penge jeg har overført til Bøjes konkursbo. Alt det kommer frem, hvis de siger, at jeg har røvrendt Bøje. Jeg gjorde alt for at hjaelpe, understreg­er han.

’Vi var gode venner’

Og der er flere ting, der taler imod, at han skulle have røvrendt sin tidligere forretning­spartner.

– Vi var gode venner i flere år, inden han døde. Det havde naeppe kunnet lade sig gøre, hvis jeg havde snydt ham.

Den ene manuskript­forfatter, Søren Frellesen, skriver i en sms til Ekstra Bladet:

’Vi vil naturligvi­s aldrig undlade at interviewe alle involvered­e som en del af researchen.’

Derudover har han ikke yderligere kommentare­r på nuvaerende tidspunkt.

Den anden, Dan Hoffmann, bekraefter over for Taet På, at skuespille­ren Ulrich Thomsen er tilknyttet projektet og skal spille rollen som Axel Juhl-Jørgensen. Filmen får ifølge ham formentlig premiere til vinter 2018.

Det er en lortebog at basere historien på, for den er fyldt med løgn og bedrag

Bøje Nielsen, der her ser en tv-udsendelse om sin gamle partner, døde i 2007.

 ?? FOTO: JAN UNGER ??
FOTO: JAN UNGER
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark