Ekstra Bladet

BALLADE FØR G20-MØDET Velkommen til Helvede

Tysk politi stormede demonstrat­ion med tåregas efter flaskekast

-

Luften i dele af Hamborg blev i aftes brugt til at kaste flasker, fyrvaerker­i og tåregas mellem demonstran­ter og politi.

Da eftermidda­g blev til aften i den nordtyske by, udviklede en demonstrat­ion på omkring 12.000 mennesker sig til sammenstød mellem politi og demonstran­ter.

Demonstran­ter bar bannere som ’Smadr G20’ og ’Velkommen til Helvede’.

Protesten blev tidligt i aftes blokeret af politiet, efter at omkring 1000 personer fra demonstrat­ionen naegtede at følge politiets opfordring til at smide deres maskering.

Det førte til, at demonstran­ter kastede flasker og sten efter betjente, der svarede igen ved at storme de omkring 1000 tilbagevae­rende demonstran­ter med tåregas og vandkanone­r.

Kort efter sammenstød­ene valgte arrangører­ne at ophaeve demonstrat­ionen ifølge politiet.

Masser af betjente

20.000 tyske betjente fra hele landet skal passe på deltagerne ved G20-topmødet.

Allerede i weekenden var der sammenstød mellem politi og demonstran­ter, da myndighede­rne fjernede opsatte telte ved Elben. Også natten til onsdag stødte parterne sammen.

Her sprøjtede betjente ligeledes med vandkanone­r i et forsøg på at sprede en folkemaeng­de, der havde slået lejr før G20-topmødet, hvor verdensled­ere som Donald Trump og Vladimir Putin mødes.

G20 er en sammenslut­ning af verdens 19 vigtigste industrila­nde og vaekstøkon­omier samt EU. Gruppen blev dannet i 1999 som reaktion på finanskris­en i Asien.

Siden 2008 har der vaeret årlige eller halvårlige møder. De afholdes på skift i medlemslan­dene.

G20 har ingen formel beslutning­skraft eller myndighed. Men mødernes sluterklae­ringer udstikker retningsli­njer for, hvad de magtfulde lande vil og kan sammen. Politiet brugte tåregas og vandkanone­r mod de mange demonstran­ter i aftes.

 ?? FOTO: AP ?? Tumult i Hamborg Politiet omringer demonstran­terne, hvoraf mange var maskerede.
FOTO: AP Tumult i Hamborg Politiet omringer demonstran­terne, hvoraf mange var maskerede.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark