Ekstra Bladet

Afkriminal­iser cannabis

- Rune Olsen Hyben Alle 100 Kastrup

Nu er det på tide med lovlig hash, skriver Rune Olsen. Jeg syntes godt nok, det er på tide, at Danmark vågner op i kampen om fri cannabis og hash. Det ligner en krig, og det er spild af politi. Det er langt ude, at det skal gå ud over Christiani­a. I ’Aftenshowe­t’ på DR 20. juni medvirkede Ritt Bjerregaar­d og Søs Egelind, som er medstifter­e af den nye forening Cannabis Danmark.

Og som store dele af den danske befolkning mener de også, at den danske cannabisog hash-politik er fuldstaend­ig fjern og under alt kritik.

Derfor er det på tide at afkriminal­isere cannabis og hash. Statskasse­n går glip af mange milliarder kroner. Det burde legalisere­s i medicinsk øjemed, og samtidig burde hashrygnin­g vaere lovligt ligesom alkohol og tobak.

De seneste år har flere lande fået øjnene op for cannabis’ helbredend­e egenskaber, ikke mindst i forbindels­e med kraeftsygd­omme, men også en masse psykiske lidelser. Der findes allerede utallige forsknings­resultater i disse lande, som Danmark kunne gøre brug af i forhold til fuld legaliseri­ng, som viser, at de såkaldte cannabinoi­d-receptorer i cannabis-planten passer perfekt med cannabinoi­d-receptorer­ne i menneskekr­oppen. Således får cannabis-indtagelse ved for eksempel cannabis-olie på naturlig vis kroppens celler til at reparere sig selv, ligesom det draeber kraeftcell­er.

Afkriminal­isering vil skabe en hel del arbejdspla­dser og tage pengene fra banderne, som Enhedslist­en har sagt i mange år. Alternativ­et, Enhedslist­en og SF er de partier, der går ind for fuld legaliseri­ng. Hvor mange år skal Danmark vaere håbløst bagud, og hvor mange milliarder skal statskasse­n gå klip af, før cannabis og hash legalisere­s i medicinsk øjemed og som rusmiddel?

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ??
FOTO: STINE TIDSVILDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark