Ekstra Bladet

HVORFOR IKKE OGSÅ GIVE FOLK DET DE GERNE VIL HAVE?

SOMMER OG SAND: – Jeg er frustreret over, at de andre ikke vil optraede med mig igen, konstatere­r Viggo Sommer. Efter tre årtier er det nu endegyldig­t slut med De Nattergale

- TORBEN RASK FOTO: ERNST VAN NORDE

Viggo Sommer er ikke uvenner med Carsten Knudsen og Uffe Rørbaek. Så langt fra. Men han er meget uenig med sine to kolleger og kammerater fra den folkekaere trio De Nattergale.

De tre mødtes for en måneds tid siden omkring det store plankebord i det rummelige, lyse køkken med familie-billeder af papir på vaeggene i Risskov nord for Aarhus.

I Viggo Sommers mindevaerd­ige hjem med de mange musik-instrument­er, hvor Ekstra Bladet også møder entertaine­ren på en forblaest og regnfuld juni-dag.

– Jeg er frustreret over det, og vi er meget uenige, men jeg gider ikke bruge mere energi på det, siger Viggo Sommer om mødet, hvor De Nattergale blev begravet til tonerne af en samtykkend­e Gertrud Sand alias Carsten Knudsen og Benny ’BobBob’ alias Uffe Rørbaek.

Oluf Sand alias Viggo Sommer synes derimod ikke, at ’det’ bar’ daejli’ at stede bandet og komiker-trioen til evig hvile.

– Det er da fint at udvikle nyt materiale, men hvorfor ikke også give folk det, de gerne vil have? Det har andre som Kim Larsen og Shubi-dua gjort i årtier.

– Jeg har i modsaetnin­g til Carsten og Uffe intet imod at støve gammelt materiale af og bruge det igen.

Trioen var ellers genopstået, efter at Viggo Sommer i 20 år i traek op til jul havde skrevet julekort til de andre, hvori han argumenter­ede for, at de skulle vende tilbage til det velkendte materiale fra De Nattergale.

Men med de to revival-turnéer i 2013 og 2015 blev der med et stemmefler­tal på 2-1 sat punktum for trioens tosserier på et musikalsk fundament i Risskov-køkkenet for en måned siden.

Naesten samtidig med begravelse­n af De Nattergale har Viggo Sommer haft en anden skelsaette­nde oplevelse i en tilvaerels­e, som han nyder mere nu som 60-årig, end da han var 40, småbørnsfa­r og stresset af at skulle gøre karriere og holde alle mulige bolde i luften.

Sønnen Jon på 20 år er lige flyttet hjemmefra, og for første gang, siden familien flyttede ind i 1993, er Viggo alene i huset.

Drømmen om at saelge alt

Alene blev Viggo Sommer også, da langdistan­ce-kaeresten igennem fire år, skuespille­ren Benedikte Hansen med base i København, for to år siden blev enig med ham om, at de ikke laengere skulle vaere kaerester.

– Benedikte og jeg har kun sat minus ud for kaerester. Alle de andre kvaliteter ved et godt venskab bevarer vi. Hende vil jeg nødig undvaere

Jeg har i modsaetnin­g til Carsten og Uffe intet imod at støve gammelt materiale af og bruge det igen

i mit liv, fastslår Viggo Sommer og tager endnu et sug af sin Blå Kings-cigaret.

Røgen forsvinder hurtigt i den store gulstens-villa, der ligger kun et par stenkast fra den eftertragt­ede Bellevue Strand, hvor Viggo går mange ture – både sommer og vinter.

På gåturene løber drømmene ikke om kap som for 20

 ??  ??
 ??  ?? Viggo Sommer er frustreret over, at hans gamle kolleger fra De Nattergale ikkevil genoplive den folkekaere trio.
Viggo Sommer er frustreret over, at hans gamle kolleger fra De Nattergale ikkevil genoplive den folkekaere trio.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark