Ekstra Bladet

Hvis ikke der er et konkret problem, hvorfor så forsøge at løse noget? Hvis ikke noget er gået i stykker, hvorfor så forsøge at reparere det?

MOGENS JENSEN

- ARKIVFOTO: RITZAU/LARS KRABBE

er som bekendt selv homoseksue­l, og vi holder med ham i hans generelle bestraesti­lle hetero- og homoseksue­lle lige belser på at her i landet. Men i dette tilfaelde kommer Jensen uforvarend­e til at underlaegg­e tanke-, tros- og ytringsfri­heden et princip om ligestilli­ng. Og det er en rigtig dårlig idé.

ligestilli­ng går fra at vaere et sundt til at vaere et grumt princip. Ligestilli­ngen bliver totalitaer. Ånds-, tanke- og trosfrihed må vige til fordel for et rigidt princip.

Hvor uforståend­e man end må vaere over for praester, hvem det byder imod at vie folk af samme køn, så hører også denne holdning ind under Hvilket par ønsker at blive viet af en praest, der er blevet tvunget til at gøre det?

folkede frihedsret­tigheder, som vi i Danmark og i kirken abonnerer på. Og som ethvert frihedsels­kende menneske i øvrigt må tildele også de mennesker, man er uenig med.

forstå indførelse af tvang over for praester, hvis homoseksue­lle stadig ikke havde mulighed for at blive viet i folkekirke­n, eller hvis et overvaelde­nde flertal af praester naegtede at efterleve den nye lov. Men det er ikke tilfaeldet. Der er heldigvis mange praester, der gerne foretager vielser af homoseksue­lle.

Det homoseksue­lle par kan såmaend i dag vael- ge både en kirke og en praest, der gerne tager imod dem. Det er efter alle overleveri­nger at døm

i al fornuft udøver med me den praksis, folkekirke­n loven i dag. Og det fungerer.

der er et konkret problem, hvorfor så forsøge at løse noget? Hvis ikke noget er gået i stykker, hvorfor så forsøge at reparere det? Hvilket par ønsker dertil at blive viet af en praest,

at gøre det? Og hvor troder er blevet tvunget til vaerdigt er det, at en praest på Vor Herres vegne erklaerer nogle for rette aegtefolk at vaere, hvis praesten ikke selv står inde for ordene?

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark