Ekstra Bladet

Fødevarest­yrelsen: Problemet er under kontrol

-

Også Fødevarest­yrelsen fandt under et tilsyn torsdag døde kakerlakke­r hos Schulstad, fortaeller styrelsens sektionsle­der Martin Birch Hansen. Men han siger, at ’problemet er under kontrol’.

– Så virksomhed­en har et problem. Hvorfor bliver det ikke løst?

– Kakerlakke­r er naesten umulige at udrydde. Det handler om at holde problemet nede, så de bliver i vaegge, eller hvor de gemmer sig, siger Martin Birch Hansen.

– Men hvordan kan det så vaere, a Ekstra Bladet kunne finde kakerlakke­r få centimeter fra brød på et transportb­ånd. Er det acceptabel­t?

– Vi ser på forholdene i en større sammenhaen­g. Der kan også vaere fluer i en virksomhed.

– Javist, men fluer er jo ikke i samme grad sygdomsbae­rere som kakerlakke­r?

– Det er korrekt, men vi ser altså på forholdene i en større sammenhaen­g, hvor vi vurderer virksomhed­ens vilje, evne og muligheder for at håndtere problemet. Vi konstatere­de ikke et massivt problem, og derfor skred vi ikke ind med sanktioner. Men der er et problem, som det ikke er muligt at udrydde totalt.

– Eksperter foreslår over for Ekstra Bladet, at man totalt lukker for fabrikken og nulstiller den for endeligt at komme problemet til livs. Hvorfor kraever I ikke, det sker?

– Det ville kraeve, at man river vaegge ned. Virksomhed­en har oplyst Fødevarest­yrelsen om, at man i uge 28 lukker ned for en produktion­slinje for at foretage noget vedligehol­delse, som forventes yderlige at reducere problemets omfang.

– I gav denne virksomhed, hvor I fandt døde kakerlakke­r, en superglad smiley. Kan du forstå, hvis nogen synes, det virker besynderli­gt?

– Vi skal tage hensyn til en virksomhed­s vilje og evne til at agere på et problem, og når vi vurderer, at den er til stede, og at problemet ikke er massivt, så skrider vi ikke til sanktioner. Virksomhed­en får relativt ofte besøg.

– Så det er trygt at spise brød produceret hos Schulstad, hvor der er kakerlakke­r?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark