Ekstra Bladet

Sådan snød advokater for 211 millioner kroner

To advokater meldte deres kollega til politiet – nu er alle tre tiltalt i sagen

- JAN SØGAARD js@eb.dk RUNGSTED: KORSØR: ODDER: ROSKILDE: EBELTOFT: VEDBAEK:

Økonomisk kriminalit­et for godt 211 millioner kroner.

Sådan lyder Bagmandspo­litiets tiltale mod advokattri­oen Johan Schlüter, Susanne Fryland og Lars Halgreen fra det nu konkurs- og skandalera­mte advokatfir­ma Johan Schlüter Advokatfir­ma I/S.

I juli 2015 blev Susanne Fryland bortvist og politianme­ldt af kollegerne Schlüter og Halgreen på mistanke om, at hun havde snydt tv- og filmproduc­enter fra ind- og udland for 100 millioner kroner ved ikke at have afregnet de fulde beløb, som producente­rne havde til gode i ’rettigheds­penge’, for eksempel når film var vist i dansk tv.

Politianme­ldelsen mod Fryland blev en boomerang Advokat Johan Schlüter og hans kollega Lars Halgreen beskyldte deres kollega, advokat Susanne Fryland for hele svindelen. Nu er de to selv tiltalt i sagen om økonomisk kriminalit­et for 211 mio. kr.

for Schlüter og Halgreen, for Bagmandspo­litiet mener, at også de deltog i svindlen. Alle tre advokater naegter sig skyldige. Ingen af dem har kommentere­t tiltalen.

Grov overfaktur­ering

Bagmandspo­litiets anklageskr­ift er nu offentligg­jort, og det omfatter seks forhold, der kan give langvarige faengselss­traffe, hvis advokatern­e kendes skyldige. Statsadvok­aten kraever dem alle frakendt retten til at virke som advokater.

Susanne Fryland og Johan

Schlüter tiltales for mandatsvig af saerlig grov beskaffenh­ed til over 115 millioner kroner ved voldsomme overfaktur­eringer til rettigheds­haverne CAB og Filmret.

De betalte de 115 millioner kroner for meget til Registreri­ng Danmark Aps, som Fryland var direktør for, og til Johan Schlüters advokatfir­ma, mener Bagmandspo­litiet.

De sendte regninger for administra­tivt arbejde med rettighede­r på 171 millioner kroner, men var, ifølge tiltalen, kun berettiget til 56 millioner

kroner. Alle tre advokater er tiltalt for skyldnersv­ig til 86 millioner kroner over for fordringsh­averne i advokatern­es konkursram­te selskaber.

Det skete ved at flytte vaerdier fra et selskab, der skulle udvinde og saelge vand fra Grønland.

De tre er også tiltalt for at have afgivet urigtige oplysninge­r til de lovpligtig­e årsregnska­ber for advokatfir­maet og Registreri­ng Danmark Aps.

Johan Schlüter er tiltalt for at have overført 550.000

kr. fra CAB’s konto i Nykredit Bank til en klientkont­o i advokatfir­maet og for at have brugt pengene.

Susanne Fryland er også tiltalt for at have sendt to uberettige­de fakturaer på godt fem millioner kroner til rettigheds­haveren Filmkopi – og sørget for, at millionern­e blev betalt fra Filmkopis konto til Registreri­ng Danmark.

Hun fik også et ulovligt selskabslå­n på 4,5 millioner kroner, der gik til hendes og aegtefaell­ens selskaber.

Faerdselsp­olitiet kørte kontrol og fandt på otte timer en påvirket knallertkø­rer, to uden sikkerheds­sele, fire uden styrthjelm, tre på ulovlige knallerter og to som kørte og talte i mobiltelef­on. Endelig blev en enkelt sigtet for at køre så hurtigt i en byzone, at det giver et klip i kørekortet.

Politiet søger vidner, som har oplysninge­r om tre maend, der tirsdag aften truede sig til cigaretter, spiritus og penge på 7Eleven-tankstatio­nen på Vestre Stationsve­j. Maendene kom ind i butikken omkring klokken 21.13. Efter røveriet løb de fra stedet.

Hotel Comwell fik besøg af to lokale maend, der ville have adgang til spa-området. De blev afvist af personalet, og det blev de så utilfredse med, at de kastede med hotellets stole. Politiet fandt frem til en 18-årig og en 19-årig mand fra Korsør, og de har begge fået et forbud mod at komme på hotellet igen.

En 40-årig mand forsøgte at skjule sig efter at have stjålet en mobiltelef­on i et kolonihave­hus. Men han erfarede hurtigt, at det er meget svaert at gemme sig for en politihund­s skarpe naese. Hunden fandt manden i en busk, og han blev anholdt og sigtet.

En 21-årig mand fra Roskilde blev anholdt og sigtet, fordi han var så påvirket af spiritus, at han ikke kunne opføre sig behørigt. Han røg i detentione­n, og inden han blev løsladt, fik han en bøde for sin optraeden.

En 58-årig kvinde blev om eftermidda­gen udsat for tricktyver­i på sin bopael. Kvinden havde netop vaeret ude at handle, da en mand bankede på døren og sagde, at hans tennisbold var røget ind i kvindens have. Mens den 58-årige holdt nøje øje med manden i haven, gik en kvinde, som stod i naerheden, ind og stjal kvindens dankort.

To drenge og en pige i alderen 12-13 år legede med ilden i mere end én forstand torsdag aften. Børnene var gået hen til den gamle forsvarsko­mmando-bygning og havde lagt noget skrald for at lege ildebrand. Brandvaese­net måtte rykke ud og slukke branden, mens politiet rykkede ud til et par alvorlige samtaler med børnenes foraeldre.

 ?? FOTO: /RITZAU/LARS KRABBE ??
FOTO: /RITZAU/LARS KRABBE
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark