Ekstra Bladet

ØV, VI TABER IGEN TIL SVERIGE Margrethe slået af faetteren

Sveriges kong Carl Gustav er noget mere flittig end sin kusine i Danmark

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

Det danske kongehus halter efter det svenske, når det gaelder antallet af officielle opgaver.

63 arbejdsdag­e har dronning Margrethe haft det seneste halve år, mens Henrik er nede på 18.

Anderledes ser det ud hos vores svenske naboer, hvor kong Carl Gustav trak i arbejdstøj­et hele 90 gange – en tredjedel mere end sin danske kusine – mens hans hustru, dronning Silvia, var på job 66 dage.

Det skriver Expressen, der har taget udgangspun­kt i Ekstra Bladets optaelling af det danske kongehus, der blev bragt onsdag.

Siger nej til apanage

Til gengaeld er den yngre, danske generation noget mere flittig.

Kronprins Frederik og kronprinse­sse Mary arbejdede henholdsvi­s 45 og 48 dage i årets første halvår, mens Kusine Margrethe får baghjul af faetter kong Carl Gustav, når det gaelder officielle pligter. kronprinse­sse Victoria og hendes mand, prins Daniel, nøjedes med 36 og 32.

Noget mere arbejdsom var prins Joachim med 44 dage, mens prinsesse Marie arbejdede 27. Dermed overgår de deres svenske sidestykke­r med flere dage.

Således har Victorias yngre bror, prins Carl-Philip, arbejdet 28 dage, mens hans gravide kone, prinsesse Sofia, var på job 18 dage.

Mindst flittige er prinsesse Madeleine og hendes mand, Chris O’Neill. Men det er der da også en helt saerlig grund til.

Chris O’Neill har aldrig ønsket at vaere del af den svenske kongefamil­ie og modtager heller ikke apanage.

Og prinsesse Madeleine har ligeledes frasagt sig sin titel og koncentrer sig om at vaere mor for sine to små børn, Leonore på tre og Nicolas på to.

– Jeg synes, det er meget vigtigt at vaere en naervaeren­de mor, hvis jeg kan. Men det er helt sikkert en balancegan­g. Med tiden vil jeg påtage mig mere. Men det er ikke sådan, at jeg ikke laver noget overhovede­t, forklarede hun til Expressen i februar.

Hun modtager da heller ikke apanage, men får i stedet betaling for de opgaver, hun udfører. I første halvår af 2017 blev det kun til tre.

 ?? FOTO: AP ?? Dansk nederlag
FOTO: AP Dansk nederlag
 ??  ?? Ekstra Bladets forside i onsdags.
Ekstra Bladets forside i onsdags.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark