Ekstra Bladet

. FEDESTE KAMPE FORHÅNDSTE­KNIK OG FREMTIDSPL­ANER .

WIMBLEDON EKSTRA BLADETS LAESERE sender Caroline Wozniacki rundt i alle hjørner på og uden for banen, og hun returnerer aerligt og kontant

-

LONDON (Ekstra Bladet): Ud over de mange spørgsmål blev der sendt mange gode ønsker og takke for store oplevelser, ligesom der var tilbud om dates og giftermål, da Ekstra Bladets laesere fredag havde adgang til at fritte Caroline Wozniacki.

Her svarer hun aerligt, kaerligt og kontant på et bredt udvalg af dem. Daniel: – Er dit springerkn­ae en haemmende faktor? Jeg har selv et og problemer med eksplosive løb og afsaet.

– Mit knae føles faktisk rigtig godt for tiden. Det har jeg fået godt styr på, så det er ikke noget problem. Da jeg var ankelskade­t sidste år, fik jeg ekstra tid til at komme af med det med knaeet. Jeg kunne jo ikke traene. Pausen hjalp sammen med noget genoptraen­ing. Jan K.: – Eksperimen­terer du med forskellig­e typer i forhold til underlaget der spilles på?

– Nej. Det kommer lidt an på, hvor varmt det er, og hvilket underlag, jeg skal spille på. Så strenger jeg hårdere eller blødere op.

– Det kommer også an på, hvilke bolde vi skal spille med, for der kan vaere stor forskel på deres vaegt. Det er en hel videnskab, ja. Andreas S.: – Når du lukker dine øjne, går i stilhed eller lader tankerne løbe, hvad drømmer du så om?

– Meget godt spørgsmål. Jeg tror, at jeg taenker på, at jeg er taknemmeli­g for det liv, jeg har, og jeg er glad for at vaere der, hvor jeg er i dag. Steve: – Hvilken sejr har du vaeret mest stolt af?

– Nogle af mine lange aftenkampe i tre saet ved US Open mod Kuznetsova eller Sharapova. Krampekamp­en i Doha (mod Zvonareva i saesonfina­len i 2009, red.) er jeg også rigtig stolt over. Tania: – Jeg har altid spekuleret over, om spillere på dit niveau har en mental traener, og hvordan foregår det i så fald?

– Personligt har jeg ikke en mentaltrae­ner. Jeg ved, at mange andre spillere har det.

– Men for mig er det kommet naturligt at gå ud og kaempe. Jeg har ikke følt det behov.

– I perioder hvor det er Martin: småt med sejre, eller hvor skader driller, hvordan kommer du ovenpå mentalt?

US Open er den, jeg synes er sjovest at spille Det går altid op og ned i sport, så det handler bare om at haenge på, når det er lidt op ad bakke

– Det handler bare om at klø på og blive ved at kaempe og traene.

– Det går altid op og ned i sport, så det handler bare om at haenge på, når det er lidt op ad bakke. Andreas: – Hvad er drømmejobb­et efter tennis? Skuespille­r, model, mode? Hvad vil du gerne beskaeftig­e dig med?

– I første omgang vil jeg gerne slappe lidt af, og så kan det i teorien godt vaere, at jeg har lyst til at prøve kraefter med lidt skuespil. Men jeg ved ikke, hvor meget lyst jeg har til den slags, når jeg er faerdig med at spille. Troels Christense­n med opfølgende spørgsmål: – Når du siger ’slappe af’, handler det så om at stifte familie?

– Ja, lige praecis. Og komme lidt i baggrunden. Krull: – Hvor mange år har du er tilbage som aktiv, hvis du skal gaette?

– Det ved jeg ikke. Jeg vil ikke saette tal på. Brian: – Fedt med dine nye vinderslag og variation. Kommer det nu, fordi du er tilbage på toppen i forhold til din traening, eller var det selvtillid, du manglede i en periode?

– Jeg tror, at jeg altid har haft det repertoire.

– Det komme an på, hvem

man møder, hvordan man kan spille. Når man føler sig godt tilpas og kan traene godt, gør det alting nemmere. Andreas: – Har du haft stor fokus på at traene din forhånd og gøre den mere til et våben frem for et transports­lag? Den har virkelig fået tyngde. Har nogle af dine traenere haft saerlig fokus på at forbedre den?

– Jeg har altid fokus på at forbedre alle slag, så det er ikke rigtig noget nyt.

– Det kommer også an på, hvilket underlag du spiller på. Troels Christense­n med opfølgende spørgsmål: – Under French Open slog du en del flere vindere med forhånden end

med baghånden?

– Ja, men på grus er det nemmere at komme rundt og slå med forhånden, end det er på graes og hardcourt.

– Jeg har altid brugt den longline til at åbne duellen op. Peter: – Hvad vil du vurdere er dit bedste slag?

– Mine ben er mit bedste våben, som gør, at jeg kan nå til rigtig mange bolde. Jeanette: – Hvorfor laver du små hop, før du skal serve?

– Det er for at løsne lidt op i hele kroppen, så jeg er helt klar til at vaere eksplosiv, når jeg skal op at serve. Bo: – Hvorfor bor du ikke i Danmark? Er det udelukkend­e af skattemaes­sige hensyn, eller er

der en anden årsag?

– Fordi jeg i Monaco har gode muligheder for at traene. Det er godt vejr året rundt, og der er mange andre spillere, jeg kan traene med. Det er det vigtigste. Alex: – Ville du bytte din 1. plads på verdensran­glisten med en Grand Slam, hvis du kunne?

John: – Det har altid undret mig, at du vaelger at serve først, for du bliver tit breaket i første parti. Hvorfor ikke bruge første parti til at komme lidt ind i kampen frem for at skulle signalere overskud ved at turde

først? serve

– Jeg synes, at jeg ofte vinder mit første serveparti. Det hjaelper at serve først, for hvis du kommer foran, er der pres på den anden.

– Der er også stor forskel på, hvis du bliver brudt i andet parti, om du kommer bagud 0-3 i stedet for 1-2. Karsten: – Skal du fremover afgøre duellerne hurtigere, hvis du skal holde til at spille tennis på det niveau?

– Nej, det her er min spillestil, og så laenge kroppen holder, er det fint. John: – Hvor meget traener du om dagen?

– Det er blevet mindre. Jeg tror, det er cirka to timers tennis og en time til halvanden med fysisk traening. Robert: – Hvis du frit kunne vaelge, hvilken Grand Slam vil

du så helst vinde?

– US Open er den, jeg synes er sjovest at spille. Farang: – Kan du stadig lide at bage og lave desserter?

– Ja, det kan jeg godt. Det er stadig noget af mit yndlingsti­dsfordriv.

– Cookies er nok det, jeg er allerbedst til. Jeg får ikke gjort det så meget, når jeg er på rejse, for det er sjaeldent, jeg har et køkken.

Caroline WozniackiA­nett Kontaveit

Caroline Wozniacki slipper for Bane 2. Hendes kamp er sat som den anden på Bane 1. Programmet starter med en herrekamp fra kl. 14, dansk tid.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Fokuseret – Jeg tror, at jeg taenker på, at jeg er taknemmeli­g for det liv, jeg har, og jeg er glad for at vaere der, hvor jeg er i dag, fortaeller en hudløs aerlig Caroline Wozniacki til Ekstra Bladets laesere.
FOTO: ALL OVER PRESS Fokuseret – Jeg tror, at jeg taenker på, at jeg er taknemmeli­g for det liv, jeg har, og jeg er glad for at vaere der, hvor jeg er i dag, fortaeller en hudløs aerlig Caroline Wozniacki til Ekstra Bladets laesere.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark