Ekstra Bladet

Stortalent og hardhitter

-

LONDON (Ekstra Bladet): Uden for tenniskred­se får navnet Anett Kontaveit naeppe mange klokker til at ringe. Men tag ikke fejl: Den 21årige ester, der venter på Caroline Wozniacki i tredje runde, er et stortalent staerkt på vej fremad.

Og så knalder hun til filtbolden, så det ofte bliver duellens sidste slag. Det vidner et tal i forurolige­nde grad om: Da kvindernes anden runde var faerdigspi­llet torsdag aften på Wimbledon, toppede hun nemlig listen over flest vindere målt på rene grundslag. 28 procent – en vinder på flere end hver fjerde grundslag – er immervaek en sjat.

Stor serv

Hendes arsenal, der også taeller en stor serv, ligger da også fortrinlig­t til graes, og forleden vandt hun sin første WTA-turnering i Holland på netop det hurtige underlag. Desuden har hun på grus slået både Kerber og Muguruza i år.

– Men Caroline er selv en anderledes spiller, så hun får ikke lov at slå så mange vinderslag mod hende, mener Piotr Wozniacki.

– Jeg tror, hun vil gå ind og presse Caroline og prøve at lave vinderslag hver eneste gang, men vi skal spille på samme måde og ikke taenke specielt på hende.

– Caroline skal fokusere på sig selv og de første bolde, serv og retur.

Wozniacki og Kontaveit har mødt hinanden en enkelt gang, og det var såmaend på graesset i Nottingham sidste år. Esteren vandt 6-7, 6-3, 7-5, men det var, mens danskeren endnu var på vej tilbage efter sin ankelskade.

Caroline, der i går var i naermest overdådigt godt humør på Wimbledons anlaeg, ved således udmaerket, hvad hun går ind til.

– Hun går ind og slår hårdt fra begge sider og server godt, så jeg skal bare ind og vaere klar på de første bolde. Jeg skal prøve at styre og få hende ud at løbe, lyder hendes velkendte opskrift.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark