Ekstra Bladet

LAER HVAD RACERLØB ER .

Force Indiakører­ne er fortsat rygende uenige om, hvem der baerer skylden for sammenstød­et i Baku

-

SPIELBERG (Ekstra Bladet): ’I elsker kontrovers­er, hva’’?

Sådan indledte Sergio Pérez sit pressemøde før Østrigs Grand Prix, og det er nu ikke kun journalist­er, som er vilde med det.

Det er de nye ejere af Formel 1 også, og hvad der sker hos Force India i øjeblikket er guf for fans.

Den erfarne mexicaner er på kollisions-kurs med 20årige Esteban Ocon og har vaeret det siden Canada.

Taler ikke sammen

Her følte Kevin Magnussens teamkammer­at fra sidste år, at mexicanere­n blokerede ham i forsøget på at nå et podium.

I det kaotiske løb i Aserbajdsj­an gik det helt galt. Som løbet udviklede sig, havde de lyserøde racere farten til at slutte på podiet, men i stedet kørte det sammen.

Før Østrig havde teamkammer­aterne endnu ikke talt sammen og havde stadig vidt forskellig­e opfattelse­r af skyld og forløbet.

Laer, hvordan man kører racerløb, konstatere­de Sergio Pérez over for pressen i Østrig.

– Helt simpelt så er Esteban nødt til at forstå, hvad racing betyder. Man kører mod en anden bil – ikke IND i en anden bil. Alle teamkammer­ater på gridden er frie til at race mod hinanden, siger Sergio Pérez.

Uacceptabe­lt

– I løbet af fire år mod Nico (Hülkenberg) var der aldrig nogen problemer; vi havde store kampe på banen og

Man kører mod en anden bil – ikke IND i en anden bil

måtte altid kaempe.

– Så laenge Esteban forstår, hvad racing betyder! Når du må konkurrere, er det ikke rigtigt at skubbe din teamkammer­at ind i mure. Jeg forventer, at han er intelligen­t nok til at forstå, hvad han gjorde forkert og aendre attituden til glaede for holdet.

– Hvad der skete i Baku, var totalt uacceptabe­lt fra teamets synspunkt. Det var det feedback, jeg fik, siger mexicanere­n.

Kritikken preller helt af på Esteban Ocon:

– Jeg ønsker ikke at svare på den slags. I formel-biler har jeg fuldendt over 40 løb i traek. Jeg er europamest­er i Formel 3 og verdensmes­ter i GP3, så jeg mener ikke, jeg mangler erfaring i racerløb eller kampe hjul til hjul.

– Du må sige, hvad du vil i den her verden. De dage, hvor man sagde noget, og de kappede ens hoved af, er ovre. Jeg kan sige, hvad jeg vil, og det samme er han velkommen til, konstatere­r den sympatiske franskmand.

Begges skyld

– Efter løbet tog jeg til Silverston­e og analysered­e situatione­n med teamet, og vi kom til den konklusion, at det var 50-50. Det var ikke kun min skyld eller Sergios skyld, men begge vores skyld. Og vi skal sikre, at vi ikke rører hinanden i fremtiden, siger Esteban Ocon.

Franskmand­en blev sekser i Aserbajdsj­an, mens Sergio Pérez udgik.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Ond på Ocon Sergio Pérez i sin Force India-racer ved gårsdagens traening. Den iltre mexicaner er ikke glad for sin teamkammer­ats kørsel.
FOTO: ALL OVER PRESS Ond på Ocon Sergio Pérez i sin Force India-racer ved gårsdagens traening. Den iltre mexicaner er ikke glad for sin teamkammer­ats kørsel.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Sergio Pérez og Esteban Ocon er overhovede­t ikke enige om, hvem der havde skylden i det kaotiske løb i Aserbajdsj­an.
FOTO: ALL OVER PRESS Sergio Pérez og Esteban Ocon er overhovede­t ikke enige om, hvem der havde skylden i det kaotiske løb i Aserbajdsj­an.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark