Ekstra Bladet

Lidt af en overraskel­se

-

SPIELBERG (Ekstra Bladet): Syvendebed­ste tid i den vigtige anden traening er det bedste, Kevin Magnussen har praesteret i sin tid som Haas-kører, og det højeste teamet har vaeret siden saesonprem­ieren i Australien.

Endda på en bane, hvor danskerens team på forhånd ikke havde de store forventnin­ger.

– Det er lidt overrasken­de, at vi er i den ende af feltet. Det kommer bag på mig, og min fornemmels­e er, at billedet vil aendre sig til lørdag. Forhåbentl­ig bliver vi overrasked­e, siger Kevin Magnussen, da Ekstra Bladet taler med ham fredag aften.

Mange lavede fejl

Ferrari, Mercedes og Red Bull kører sit eget løb i front, så syvendepla­dsen er en slags pole-position for midterhold­ene. Kevin Magnussen advarer dog mod at oversaette den gode traening til samme placering, når det bliver alvor i Østrig.

– Jeg tror ikke, man skal laegge så meget i det. Mange lavede fejl og fik ikke det bedste ud af det i anden traening. Men det virker til, at vi er bedre stillet, end hvad vi havde regnet. Jeg tror stadig, en top tier bliver svaer, siger han.

– Måske ser det bedre ud, end det egentlig er, og jeg tror ikke, at syvendehur­tigst er vores naturlige plads her. Følelsen og balancen i bilen er ret god, så forhåbentl­ig bliver det ikke helt skidt.

Begge Haas-kørere benytter en ny, opdateret Ferrarimot­or, hvilket gør en forskel.

– En ny motor er altid bedre, så vi planlaegge­r dem til baner, der er mere følsomme over for motorkraft. Den har lige lidt flere heste, når den lige er pakket ud, siger danskeren.

Teamkammer­aten Romain Grosjean bemaerkede, at daekkene for en gangs skyld var nemme at få ind i det perfekte vindue til hurtige omgange.

En god dag

Franskmand­en var tiendehurt­igst knap to tiendedele af et sekund efter teamkammer­aten. Overordnet set havde teamet en god dag, om end han ikke ville spå om muligheden for at nå Q3 for fjerde gang i saesonen og første gang siden maj.

– Jeg ved det ikke, og man ved det aldrig før efter tredje traening. Jeg tror stadig på, at vi kan komme ind i top ti, konstatere­r han.

Blandt overraskel­serne på Red Bull Ring var også McLaren med en ny og opdateret Honda-motor. Fernando Alonso var ottendebed­st i anden traening og marginalt efter Kevin Magnussen.

 ?? FOTO: HONE/LAT/REX ?? – Det virker til, at vi er bedre stillet, end vi havde regnet med. Jeg tror stadig, en top tier bliver svaer, siger Kevin Magnussen.
FOTO: HONE/LAT/REX – Det virker til, at vi er bedre stillet, end vi havde regnet med. Jeg tror stadig, en top tier bliver svaer, siger Kevin Magnussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark