Ekstra Bladet

Jeg vil ikke spilde dagene med gode ben

JAKOB FUGLSANG tror på angreb fra andet geled på dagens bjergetape – og det kunne godt komme fra ham selv

-

NUIT-SAINT-GEORGES (Ekstra Bladet): Mens hr. og fru Danmark går på weekend med udsigt til lidt afslapning, så går Jakob Fuglsang to dage med hårdt arbejde i vanskeligt terraen i møde.

Første opgave er dagens bjergetape til Station des Rousse, hvor en meget onduleret rute kulminerer på kategori 1-stigningen Les Molunes, der efterfølge­s af godt ti km kuperet plateau til mål.

Lukker op for gassen

En ond dag, der efterfølge­s af en endnu ondere dag i morgen med hele tre stigninger uden for kategori.

Netop den udmattende detalje kan få favoritter­ne til at køre afventende i dag.

Men egentlig tror Jakob Fuglsang mere på det modsatte – at der bliver lukket gevaldigt op for gassen.

– Det kan godt vaere, at der er nogle, der forsøger at spare lidt på kraefterne og ikke går all in, men omvendt er der også kun to hårde dage og så hviledag.

– Og de sidste par dage har ikke vaeret så hårde. – Lange, men ikke hårde. – Mon ikke der er nogen, der stadigvaek har kraefter til at forsøge noget og forsøge at gøre det til to hårde dage? Hvis man ligger lidt efter i klassement­et, så er det en god dag i morgen at forsøge,

Vi kører, som vi har gjort indtil nu – og så må vi se efter weekenden, hvordan det ser ud

sagde danskeren, da han ved holdbussen fik spørgsmåle­t om dagens 187,5 km.

Glimt i øjet

Og så måtte han med sit saedvanlig­e glimt i øjet også bekende kulør på spørgsmåle­t om, han selv kunne vaere fristet til at angribe:

– Hvis benene er der, så vil jeg ikke spilde de dage, hvor jeg er godt kørende. – Det er helt sikkert. – Men nu må vi se, siger Fuglsang.

På første bjergetape til La Planche des Belles Filles måtte danskeren konstatere, at benene ikke helt ville, som han selv ville det.

Han tabte mere end et minut til holdkammer­at Fabio Aru, der så langt i løbet klart er Astanas bedste bud på et klassement-resultat.

Prioritere­t rytter

Men den første dukkert betyder ikke det store på holdet, hvor de begge er prioritere­de ryttere, forsikrer Fuglsang, der dog kan blive nødt til at revurdere i morgen aften, når rytterne kommer i mål i Chambéry.

– Vi kører, som vi har gjort indtil nu – og så må vi se efter weekenden, hvordan det ser ud, forklarer han.

I første omgang gaelder det altså 187,5 vanskelige km. til Station des Rousses.

 ??  ?? Ved godt mod – Det kan godt vaere, at der er nogle, der forsøger at spare lidt på kraefterne og ikke går all in, men omvendt er der også kun to hårde dage og så hviledag, filosofere­r Jakob Fuglsang før dagens og morgendage­ns etaper.
Ved godt mod – Det kan godt vaere, at der er nogle, der forsøger at spare lidt på kraefterne og ikke går all in, men omvendt er der også kun to hårde dage og så hviledag, filosofere­r Jakob Fuglsang før dagens og morgendage­ns etaper.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark