Ekstra Bladet

Endelig går det opad – for alvor

-

JEG HAR IKKE set så taet en afgørelse på en Tour-etape siden 2005, som den vi var vidne til i går.

Dengang vandt Pieter Weening med ni millimeter over Andreas Klöden, da de to spurtede om sejren fra et udbrud.

I går var det Marcel Kittel og Edvald Boasson Hagen, der gjorde dem kunsten efter, da tyskeren vandt med fem millimeter.

Som jeg ser det, så er det Hagens egen skyld, at han ikke vinder den spurt.

Han kunne have lukket Kittel inde langs barrieren i opløbet, men han lukker selv op og giver plads, så tyskeren kan komme tilbage, og så begår han den sidste fejl, at han ikke får kastet cyklen før efter stregen.

DET KAN SAGTENS skyldes, at han ikke er vant til at sidde i den position laengere, så han simpelthen mangler skarphed i at køre finalerne. At sejre i Norge er ikke det samme som at køre spurter mod Kittel i Tour de France.

DET KAN LYDE hårdt at vaere efter ham, når han kun er seks millimeter fra et vinde en etape. For han så skarp ud og blev kørt fint frem. Men det er nu en gang Hagen selv, der smider sejren, og det vil han helt sikkert aergre sig over, når han ser, hvor lidt han mangler i spurten. MARCEL KITTEL derimod imponerer bare igen. Han får sin sejr under utrolig svaere kår. Han kommer igen naermest på målstregen og vinder. Han lå jo helt perfekt på den sidste kilometer, men så fik han alligevel ødelagt det for sig selv og blev lukket inde. Men han redder kastanjern­e ud af ilden, fordi han bare er den hurtigste mand. NU SKIFTER VI så sprinterne ud med bjergrytte­rne, og vi får nogle helt andre ryttere i aktion både i dag og i morgen. Jeg tror, udbruddet holdet hjem i dag, hvor folk som Gianluca Brambilla og Dario Cataldo sagtens kunne ryge af sted, mens Sky måske også vil forsøge at få en mand med, som så kan sidde på frihjul og vaere en hjaelp for Froome, hvis det hele pludselig går op i hat og briller. I DAG TROR JEG ikke, at det sidste bjerg er svaert nok til at nogen, ikke en gang Fabio Aru, kan ryste de andre klassement­s-ryttere.

De gemmer lidt på kraefterne til i morgen, hvor det bliver favoritter­ne, der skal kaempe om sejren. Saerligt morgendage­ns etape glaeder jeg mig til. Og hvis det passer, at der kommer regn, som de har lovet, så bliver nedkørsler­ne sindssygt vigtige og hårde.

Det kan blive en rigtig, rigtig spaendende etape, der venter rytterne.

Som jeg ser det, så er det Hagens egen skyld, at han ikke vinder den spurt. Han kunne have lukket Kittel inde langs barrieren i opløbet, men han lukker selv op og giver plads

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark