Ekstra Bladet

Gør, som du plejer:

-

Måske har du allerede fint styr på dit tidsforbru­g på Facebook, der giver dig stor glaede. Så er der naturligvi­s ingen grund til at lave noget om. Men inden du beslutter dig for, at alt er, som det skal vaere, så stil dig selv nogle hårde spørgsmål: Er du virkelig glad for at vaere så opslugt af det digitale netvaerk? Har du fået kommentare­r fra dine naermeste om, at du godt må vaere mere naervaeren­de i hverdagen? Har de ret, eller det bare noget pjat?

Prioriter din tid online:

Facebook har en praktisk betydning for mange danskere. Tjenesten bruges til at planlaegge samvaer med venner og familie. Eller til kommunikat­ion via Messenger. Alligevel kan du med fordel prioritere dit tidsforbru­g bedre. Slå meddelelse­r fra, så du ikke hele tiden forstyrres af nye beskeder. Fjern programmet fra forsiden på din telefon og tablet – det gør det mere vanskeligt at blive fristet. Du kan også vaelge at tjekke Facebook sjaeldnere, for eksempel blot en gang i døgnet og i maksimalt fem minutter.

Drop det:

Det hårdeste valg er at droppe Facebook. Allerede når du forsøger at slette profilen, møder du modstand fra Facebook. Det kraever mange klik og flere beskeder fra Facebook om, at ’mon du nu er helt sikker?’. Det er samtidig vigtigt, at du har en plan for, hvordan du fremover vil kommuniker­e med dem, du tidligere har vaeret i kontakt med på Facebook. Fortael dem, hvorfor du forlader Facebook, og hvordan I fortsat kan kommuniker­e. Forvent tilbagefal­d – det er helt normalt.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark