Ekstra Bladet

På frontlinje­n i den moderne datingverd­en – på apps og hjemmeside­r – kan det vaere svaert at vaere den første til at gribe til tastaturet og spørge, om I skal ses til en kop kaffe ude i den virkelig verden

-

Den første besked er afgørende for det videre forløb, og coach Jens W. Pedersen opfordrer til, at du skruer lidt op for kreativite­ten. Det, der først falder dig ind at skrive, er der nok tusind andre, som har skrevet før. – Prøv at vise, at du mener det alvorligt og er oprigtigt engageret i personen. Find en sjov vinkel, så du ikke skriver noget, som vedkommend­e har laest mange gange før. Det kan for eksempel vaere en idé at skrive, hvad der har fanget dig ved personen, og hvorfor at du tror, I ville vaere et godt match, siger Jens W. Pedersen. Et eksempel på det kunne vaere: 'Jeg kan godt lide din humoristis­ke tilgang. Jeg er selv en person, der tit har et smil på laeben’. – Det er helt nede på jorden, aerligt og ligetil. Det er i øvrigt bedst at holde sig til positive formulerin­ger, fordi det er med til at opbygge en god stemning, siger Jens W. Pedersen.

, at du kan fortsaette samtalen med at fortaelle en lille historie om noget, du har grinet af for nylig. Hvis historien også morer den anden, så er samtalen godt i gang.

DATING-GAMET

består nemlig også i at få sorteret dem fra, som ikke kan give dig det, du søger, og selv om en afvisning kan gøre ondt, er det bedre at få skilt fårene fra bukkene med det samme.

– Der er mange, som er bange for vise for meget af sig selv eller vaere tydelige omkring, hvem de er. Der vil vaere nogle, der falder fra, fordi de ikke er interesser­ede i det. Men det er jo faktisk kun godt, hvis du gerne vil have et ordentligt match, siger Jens W. Pedersen.

At blive valgt til og fra i dating-gamet kan vaere hårdt og medføre usikkerhed omkring sig selv, og hvor meget du tør at vise andre.

– Jeg taenker, at du skal give meget af dig selv. Du skal give dig selv hver eneste gang. Selv om det er hamrende hårdt at blive droppet. For hvis du ikke giver dig selv, så bliver konsekvens­erne, at du ender med en, som ikke vil have dig for dig, siger psykolog Neela Maria Sris.

ONLINE-DATING

giver mulighed for, at folk kan mødes på tvaers af afstand og tid, og det giver flere chancer for at finde den eneste ene. Men med den nemme adgang til andre mennesker følger også hurtige afvisninge­r og manglende tålmodighe­d.

Og så kan du aldrig maerke kemi bag en skaerm. Du kan danne dig et indtryk af personen ud fra deres profil og jeres samtaler, men du kan ikke vide, om I passer sammen, før du har mødt personen i levende live.

Man skal ikke gøre noget, som føles forkert. Det er i virkelighe­den den vigtigste regel. Lad vaere med at opfinde noget, fordi du har hørt, at det er et smart move

 ??  ?? HAN FORESLÅR
HAN FORESLÅR
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark