Ekstra Bladet

Kemi er en faktor, vi ikke rigtig forstår. Det er svaert at saette ord på, og vi kan ikke finde ud af ved at skrive sammen på nettet, om vi har det

-

I DEN VIRKELIGE

verden er der ikke nogen skaerm at gemme sig bag, og det kan vaere skraemmend­e at henvende sig til den person, som man har udset sig i den anden ende af baren. Den udfordring kan vaere svaer at komme over, isaer hvis man ikke er udfarende.

Et simpelt råd til at vide, om din udvalgte er åben over for din henvendels­e, er øjenkontak­t.

– Øjenkontak­t er en måde, hvorpå vi kommuniker­er uden ord. Hvis vi er interesser­ede i en anden person, så vil vi holde øjenkontak­ten i laengere tid. Så hvis den anden person ser os og kaster blikket ned og vender sig vaek, så er det måske ikke den person, man skal henvende sig til, siger Jens W. Pedersen.

Du kan for eksempel prøve at se, om I får øjenkontak­t flere gange. Gør I det, er det en god invitation til at gå hen til personen.

HVIS DU SØGER

en partner, kan det ifølge psykolog Neela Maria Sris vaere en god idé ikke altid at gå efter den, der råber højest og er festens midtpunkt.

– Hvordan ser din drømmepart­ner ud? Laer at genkende den person i byen. Måske kan det vaere ham, der ser lidt genert ud. Der kan vaere stor forskel på, hvad folk går og kigger efter i byen, og så til hvad de egentlig gerne vil have i en partner.

– Jeg synes, det er vigtigt, at man som single laerer, hvad der er man gerne vil have, siger Neela Maria Sris.

Hun opfordrer til, at man udvider sin horisont lidt. Måske du kan blive positivt overrasket?

HAR DU LYST TIL,

at der skal ske lidt mere end øjenkontak­t, er der ifølge sexolog Signe V. Bentzen nogle spilleregl­er, som kan vaere smarte at følge.

DER ER IKKE

nogen grund til at pine dig selv, hvis du ikke bryder dig om fulde mennesker og høj musik. Byen er ikke nødvendigv­is det eneste sted, du kan få kontakt til nye spaendende mennesker.

– Oddsene er vaesentlig­t bedre, hvis du leder efter en kaereste i et forum, hvor du har det godt. Hvis du ikke synes, det er sjovt at vaere i byen, så er det meget bedre at bruge nettet eller engagere dig i noget, du synes er spaendende. Hvis du har det godt i en sammenhaen­g, så har du også en anden udstråling, og på den måde tiltraekke­s andre mennesker mere, siger Jens W. Pedersen.

Det gaelder også, når du skal invitere ud på date. Inviter din date et sted hen, hvor du føler dig tilpas, og lav noget, som du tror, din date også synes er spaendende eller hyggeligt.

Laes med naeste lørdag om, hvordan du får succes på første date.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark