Ekstra Bladet

TIL LYKKE, STRUER

-

FRU SØRENSEN : – Er det sandt, at det koster 5000 kr. at stille en advokat to spørgsmål?

Advokaten: – Det er korrekt. Hvad er dit andet spørgsmål?

Den gamle vits går på krykker. Men det gør den ikke mindre sand. Det er nemmere at lukke en østers op med de bare naever end at åbne en advokats mund uden at betale salaer.

ADVOKATER er gladere for penge end andre mennesker. Derfor siger man også, at der kun er to slags advokater: Dem, der saetter julemaerke­r på deres inkassobre­ve. Og dem, der ikke saetter julemaerke­r på deres inkassobre­ve. Det er således en overskueli­g tragedie, når Jyllands-Posten gør op, at der i Struer er 21.474 mennesker for hver advokat, mens der i København er en advokat for hver 281 borgere.

HJERTELIG til lykke, Struer! Hold endelig fast i den forskel.

Den betyder nemlig, at folk i Struer tilskyndes til at klare deres mellemvaer­ender selv – i stedet for at blande en sagfører ind i en konflikt.

Resultatet kan blive lige så godt. Og det er helt sikkert billigere.

DET BESYNDERLI­GE er, at advokater ligger kønt i de trovaerdig­hedsmåling­er, der laves om faggrupper. Det er dem, hvor bunden udgøres af politikere, bilforhand­lere og journalist­er på henholdsvi­s plads nr. 30, 29 og 28.

Advokatern­e kitter sig maerkeligt nok ind på en nydelig plads nr. 12, skønt de ikke bestiller andet end at synge den sang, man bestiller, når man putter penge i dem.

Jo, Struer viser vejen!

 ?? FOTO: /RITZAU/LAERKE POSSELT ?? Advokater er gladere for penge end andre mennesker.
FOTO: /RITZAU/LAERKE POSSELT Advokater er gladere for penge end andre mennesker.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark