Ekstra Bladet

SÅDAN JAGTER DE EMILIES MORDER

ÅRSDAG FOR DRABET: Med mere end tre millioner data i sagen skal ny teknologi og systematik hjaelpe politiet med at finde drabsmande­n

- CAMILLA MARIE NIELSEN KATRINE M. RASMUSSEN cama@eb.dk; kmr@eb.dk PRIVATFOTO

I de tidlige morgentime­r i dag for praecis et år siden tog den 17-årige Emilie Meng smilende og vinkende afsked med sine venner foran Korsør Station.

Mens veninderne kørte fra stedet i en taxa, tog den unge pige sine sidste skridt ud i sommernatt­en og forsvandt sporløst. Først et halvt år senere fik pigens familie og venner vished, da liget af Emilie blev fundet i et naturområd­e ved Borup.

Et år efter pigens forsvinden løfter politiinsp­ektør ved Sydsjaella­nds og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver nu lidt af sløret for, hvordan politiet vil løse drabsgåden.

– Vi har vaeret nødt til at udvikle nogle nye teknologis­ke vaerktøjer undervejs, fordi datamaengd­en i den her sag er så stor, fortaeller han om de it-platforme og søgesystem­er, som skal hjaelpe politiet med at stramme nettet om pigens bøddel.

Siden 10. juli sidste år er hvert eneste tip, tekniske spor, interessan­te personer, telefondat­a og andre relevante oplysninge­r, som politiet har modtaget, omhyggelig­t blevet registrere­t i de nye systemer.

– På nogle af de analysepla­tforme, vi har opbygget i den her sag, har vi mere end tre millioner elementer og informatio­ner, som hele tiden bliver holdt op mod de nye oplysninge­r, der kommer til, forklarer Kim Kliver.

– Det er første gang, vi bruger den platform, og det er vigtigt, at vi er systematis­ke og kan bruge programmet dynamisk i efterforsk­ningen, siger politiinsp­ektøren, der ikke vil afsløre, om politiet har dna eller andre tekniske spor, som kan faelde drabsmande­n.

250 nye henvendels­er

Over 600 personer er indtil videre blevet afhørt. Af dem er 145 blevet holdt op mod de oplysninge­r, som politiet har i sagen, fordi de af den ene eller anden grund har virket interessan­te, fortaeller politiinsp­ektøren.

Også de 250 henvendels­er, politiet har modtaget, siden de i midten af juni efterlyste oplysninge­r om en lys bil – formentlig en Hyundai i30 – er blevet registrere­t i det nye system.

Bilen er fanget på overvågnin­g ved Korsør Station om morgenen 10. juli sidste år. Klokken 04.07 kører den fra parkerings­pladsen og vaek fra stedet omkring samme tid, som Emilie Meng forsvandt.

Det har taget naesten et år at få brugbare oplysninge­r ud af overvågnin­gsvideoen, fordi kvaliteten var så ringe. Først med hjaelp fra en engelsk ekspert er politiet kommet naermere bilmodelle­n.

– Men vi har endnu ikke identifice­ret føreren, siger Kim Kliver, der fortsat opfordrer personen til at henvende sig.

– Er det gerningsma­nden?

– Det vil jeg ikke gisne om. Også de tekniske undersøgel­ser fra ligfundet ved Borup på Sjaelland er blevet registrere­t i politiets system.

– Ved I på nuvaerende tidspunkt, hvordan Emilie er blevet slået ihjel?

– Det vil jeg ikke komme naermere ind på.

Afstumpet

Det er fortsat uvist, om Emilie kendte sin morder, eller om hun blev overmandet af en fremmed. Men politiet opfordrer fortsat enhver, som kunne have den mindste oplysning i sagen til at henvende sig.

– Gerningsma­nden til den her afstumpede forbrydels­e har med stor sandsynlig­hed ikke kunnet holde det for sig selv. Så der må vaere nogen, som går med en viden, som man i et forfejlet hensyn har holdt for sig selv.

– Der kan jeg kun meget kraftigt appellere til, at man husker, at der er en familie og også en hel befolkning, som fortjener, at den gerningsma­nd bliver stillet til ansvar, siger Kim Kliver.

Gerningsma­nden til den her afstumpede forbrydels­e har med stor sandsynlig­hed ikke kunnet holde det for sig selv

 ??  ?? Blev kun 17 år
Det er fortsat uvist, om Emilie Meng kendte sin morder, eller om hun blev overmandet af en fremmed.
Blev kun 17 år Det er fortsat uvist, om Emilie Meng kendte sin morder, eller om hun blev overmandet af en fremmed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark