Ekstra Bladet

Borgere i Korsør: Ingen tør gå alene hjem

-

Drabet på den unge 17-årige pige, der havde hele livet foran sig, har for alvor kastet en stor sort skygge over Korsør, og den lille by i Vestsjaell­and glemmer sent den glade pige, som på tragisk vis fik taget livet fra sig.

I byen møder vi Janni Rasmussen og Benjamin Erichsen, der er en del af Natteravne­ne – en lokal gruppe af borgere, der i de sene aftentimer gør deres for at holde gaderne i Korsør trygge.

– Korsør har jo altid vaeret en stille og rolig by, men da der så skete det med Emilie – bum så eksplodere­de det hele bare, siger Janni Rasmussen.

Emilie er stadig et af de største samtaleemn­er blandt byens borgere. Da vi naevner hendes navn for flere af de forbipasse­rende i byens gågade, stivner de.

– Indtil ham, der har gjort det, er blevet fundet og har fået sin straf, så kan vi nok ikke saette en daemper på det, siger Benjamin Erichsen.

– Han kan jo stå bag mig i Fakta eller et par personer laengere fremme i køen. Det kan løbe mig koldt ned ad ryggen at taenke på det, siger Janni Rasmussen.

Ingen går alene

Emilie studerer ikke laengere på byens gymnasium eller går på de brostensbe­lagte gader i byen, men hun og hendes frygtelige skaebne er alligevel alle steder i den lille by. Konstant i folks bevidsthed.

Ifølge Natteravne­ne tør foraeldre ikke laengere lade deres børn gå eller cykle alene hjem fra stationen.

– Hvis de har cykler med, så kommer mange foraeldre og kører bag deres børn hjem ad stien fra stationen, siger Benjamin Erichsen.

Også byens unge er i høj grad påvirket af drabet.

– Det, at de ikke har fundet personen, er virkelig skraemmend­e, når Korsør er sådan en lille by, siger 13-årige Alexandra Rasmussen.

Hurtigt bliver hun suppleret af den 15-årige Malene Christense­n.

– Jeg bliver normalt hentet, ellers skal jeg gå med nogen, og jeg kigger mig altid rundt, når jeg står af toget, siger hun.

Han kan jo stå bag mig i Fakta eller et par personer laengere fremme i køen. Det kan løbe mig koldt ned ad ryggen at taenke på det

Hilsner til Emilie

Korsør Station ligger lidt isoleret fra resten af byen – et par kilometer fra byens centrum.

Her blev Emilie sidste gang set i live. Det store Korsør-skilt, der egentlig tjener til at byde ankomne velkommen til Korsør, er derfor i stedet naermere blevet til et mindested til aere for Emilie.

’Elsker dig Mille, du er min engel’, står der på en lille gul post-it-seddel, der er omgivet af blomster, lys og flere beskeder.

En efterlysni­ng af hendes morder haenger på det store skilt med en bøn om, at man skal henvende sig, hvis man ved noget.

For det var hér, hun satte sine sidste skridt i en by, der ikke bare laegger sådan en forbrydels­e i glemmeboge­n.

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? – Korsør har jo altid vaeret en stille og rolig by, men da der så skete det med Emilie – bum så eksplodere­de det hele bare, lyder det fra Alexandra Rasmussen, Janni Rasmussen, Benyamin Erichsen og Malene Christense­n.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN – Korsør har jo altid vaeret en stille og rolig by, men da der så skete det med Emilie – bum så eksplodere­de det hele bare, lyder det fra Alexandra Rasmussen, Janni Rasmussen, Benyamin Erichsen og Malene Christense­n.
 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Et år efter hendes forsvinden ligger der stadig nye hilsner til den draebte teenager ved Korsør Station.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Et år efter hendes forsvinden ligger der stadig nye hilsner til den draebte teenager ved Korsør Station.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark