Ekstra Bladet

VANVIDSTOU­R ALT DET Michael Rasmussen

- JEG SAGDE JO I ØVRIGT DET ER DET LADER TIL, UD OVER JAKOB

vi har savnet i årets Tour de France, fik vi i går. Jeg ved ikke, hvor jeg skal starte eller slutte. I dag er det for en gangs skyld på sin plads at bruge ord som ’vildt’ og ’vanvittigt’. For det var en begivenhed­srig etape.

tidligere, at Jakob ikke ville komme tilbage i top-10 i denne Tour, men det gjorde han i går, og det var endda efter fantastisk kørsel. Det var godt at se, at jeg tog fejl, og at han havde mere at byde på. I går var han i hvert fald en af de staerkeste. Det hjaelper dog også Jakob, at han har den her frihed, som Aru ikke har, fordi Aru er for taet på Froome i forhold til tiden. Men jeg holder stadig fast i, at det er Jakob, der er hjaelperyt­ter i det spil.

fatter jeg ikke, hvorfor søren Aru ikke fortsatte sit angreb på Mont du Chat. Når Froome er sådan en klovn at raekke hånden i vejret med tre holdkammer­ater omkring sig, så må de selv rode med hans problemer. Der skal feltet i hvert fald ikke vente – og så på Tourens mest afgørende etape. Der har man fuldstaend­ig carte blanche til at køre. Det er helt tåbeligt, at de i stedet sidder og venter på, at Froome kommer op igen.

misforståe­t fairplay overfor den gule førertrøje. Efter etapen kunne Froome og Aru heller ikke vaere hurtige nok til at skyde konflikten ned og sige, at der ingen problemer var. Og de sad jo også og hjalp hinanden på vej ind til mål for at hente Bardet. Det, synes jeg, var helt idiotisk af Astana. Der er en mand og kun én mand, der har ansvaret for at køre ham ind, og det er Froome. Når han så har brugt sin energi og kørt Bardet ind, så er der to mand bagved, der kan køre på skift. Det står altså på side et i cykelbogen. placeringe­r. De skulle have lagt ansvaret fuldstaend­ig over på Froome. Der blev ventet på ham på bjerget, og da så Bardet kører, hjaelper de ham også. Froome kunne bare vaere kørt med Bardet, da han stak. Det er den gule trøje, Bardet angriber, og så er det også Froomes ansvar at køre ham ind igen.

var jeg også imponeret af Rigoberto Uran Uran. Han kører jo en monsterspu­rt i finalen, hvor han kun har to gear at vaelge mellem på grund af problemer med cyklen.

Han kørte altså i sit allerstørs­te gear og kunne naesten ikke traede cyklen i gang, ellers havde han vundet den spurt med ti meter. Han var klart den hurtigste af de seks, der sidder der.

Uran har fløjet under radaren hele Touren, men nu melder han sig jo helt ind i kampen. Ham skal de holde øje med for alvor nu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark