Ekstra Bladet

I højt gear fra start

-

LONDON (Ekstra Bladet): Bedømt på humøret er Caroline Wozniacki i storform før dagens møde med Coco Vandeweghe. Det bekraefter hun selv med et smil efter søndages korte men intensive traening.

– Jeg fik noget god mad og gik tidligt i seng. Nu skulle jeg så lige have lidt sved på panden.

Tanken om den forheksede fjerde runde, som det aldrig er lykkedes hende at vinde ved Wimbledon, er fjern, siger hun.

– Jeg har det fint nok med det. Jeg ser det mere som en ny kamp. Jeg taenker ikke så meget på det. Og jeg har aldrig gjort det før kampene.

– Jeg har også mødt gode spillere i fjerde runde, senere vindere og finalister i turneringe­n (Kvitova og Muguruza, red.). Det er ikke fordi, de har vaeret nemme kampe i fjerde runde.

Endnu en hardhitter

Nu venter endnu en hardhitter, og hun føler, at hun efterhånde­n er vant til den type konfrontat­ion og ved, hvad der skal til.

– Man skal altid vaere klar, for bolden kommer hurtigt tilbage. Der er ikke tid til at taenke. Isaer de første par bolde er instinkt, hvor det handler om at få de rigtige vinkler på boldene. Det er måske meget godt, at jeg lige har mødt lignende modstand, siger hun.

Der kommer flere og flere af den type spillere frem, og i Paris kom Jelena Ostapenko på tvaers.

–Ja, generelt er stilen nok, at flere og flere prøver at slå hårdere og hårdere, men samtidig synes jeg også, at vi har meget forskellig­e spillestil­e og isaer i toppen.

Aggressiv spiller

Om Coco Vandeweghe siger hun:

– Hun server godt og spiller aggressivt. Hun bevaeger sig mindre godt, så hun skal ud at røre sig.

Den opskrift er Piotr Wozniacki enig i men dog med flere taktiske nuancer i baghovedet. Søndag havde han en ekstra hittingpar­tner med på traeningsb­anen, så Caroline fik nok at se til – også ved nettet.

– Caroline skal starte den kamp i højt gear, og det er det.

Fokuserer på timing

– Hun skal ikke taenke på, at hun skal slå meget hårdt med sin modstander, fordi de bolde kommer (af sig selv). Hun skal fokusere på timing, timing og timing.

– Hvis hun har tid, skal hun hele tiden skifte retning, for den anden er utrolig god, hvis hun få lov at stå stille og slå til bolden. Men skal hun i løb, så får alle problemer her på graesset.

– Hun vil overtage duellerne, skifte retning og diktere. Det skal vi selv gøre i morgen og spille på de frie områder, siger han og erklaerer sin optimisme:

– Vi spiller på Bane 3, og så vinder vi.

Kampen Caroline Wozniacki - Coco Vandeweghe sendes efter kl. 14 på TV3 Sport.

 ?? FOTO: AP ?? Caroline Wozniacki i gyseren mod esteren Anett Kontaveit. I dag gaelder det fjerde runde mod hårdtslåen­de Coco Vandeweghe.
FOTO: AP Caroline Wozniacki i gyseren mod esteren Anett Kontaveit. I dag gaelder det fjerde runde mod hårdtslåen­de Coco Vandeweghe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark