Ekstra Bladet

Den forbandede fjerde runde

-

CAROLINE

karriere.

Taenk, at en dansk tennisspil­ler pludselig var verdens nummer et. Hvor staerkt var det ikke at rejse sig fra en grim skade sidste år og på kort tid avancere fra ranglisten­s 74. plads tilbage til verdenstop­pen? Og hvor vildt – om end måske ikke så klogt – var det ikke at gennemføre et maratonløb midt i karrieren?

Nu må hun meget gerne bryde en graense til. En forbandels­e, som har fulgt hende gennem hele hendes seniorkarr­iere. Den tidligere juniormest­er har nemlig aldrig formået at spille sig videre fra fjerde runde i Wimbledon.

mod Coco Vandeweghe bliver således hendes sjette forsøg på at avancere til kvartfinal­en, og jeg tror, hun er rustet til at gøre det.

Det siger jeg bestemt ikke af mangel på respekt for amerikaner­en, som spiller glimrende på graes og har nogle af de store våben med sig, der normalt gør ondt på Caroline på dette hurtige underlag.

Jeg bygger selvfølgel­ig en del af min optimisme på lørdagens store fightersej­r over Anett Kontaveit, som laenge praecision­sbombede kridtstreg­erne på Bane 1.

MANDAGENS KAMP

Mod Kontaveit var også hendes største våben, baghånden, tilbage i topklasse. Hvor har jeg savnet signatursl­aget ned langs linjen

nu mest på det samlede indtryk af hendes praestatio­ner på graes de seneste to uger, hvor hun har afmonteret vidt forskellig­e modstander­e og kun er blevet regulaert servet ud i Eastbourne-finalen.

Hun har vist naesten alle redskaber frem undervejs, og mod Kontaveit var også hendes største våben, baghånden, tilbage i topklasse. Hvor har jeg savnet signatursl­aget ned langs linjen fra den side de seneste måneder.

MEN DEN HVILER HUN VIRKER

få samlet hele pakken mod Vandeweghe, er Caroline i mine øjne den bedre spiller med det bredeste repertoire. Og har hun både hovedet og fighterhje­rtet med sig ind på Bane 3, så bør hun også avancere yderligere og bryde endnu en graense.

KAN HUN

Har hun både hovedet og fighterhje­rtet med sig ind på Bane 3, så bør hun også avancere yderligere

i strålende humør i øjeblikket, og tillader man sig – i forventnin­g om en sejr – at kigge lidt frem, så ser de mulige kvartfinal­e-modstander­e ret appetitlig­e ud. Men som Piotr Wozniacki så køligt og rigtigt formulerer det: ’Hvis du møder en spiller i en kvartfinal­e, så har hun vaeret bedre end de andre spillere i den ottendedel af lodtraekni­ngen’.

Og nu skal Caroline jo altså først lige forbi den forbandede, fjerde runde.

Det er på høje tid.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark