Ekstra Bladet

Synderen i Kevins race var en anden

GEARKASSEN FUNGEREDE:

-

SPIELBERG (Ekstra Bladet): En niende– eller tiendeplad­s var det sandsynlig­e resultat for Kevin Magnussen i Østrigs Grand Prix, mener teamchefen Günther Steiner.

Hvis Haas-raceren havde holdt til ternet flag.

I stedet måtte den 24-årige dansker køre i pit halvvejs. Første mistanke – både hos team og tv-seere – var gearkassen, fordi den skulle skilles ad og repareres efter defekten på hjulophaen­get lørdag. Men her lå fejlen ikke. – Et hydraulisk rør var savet over, som går op til DRSsysteme­t. Vi mister al den hydraulisk­e vaeske, og det var det! Så ryger gearskifte­t, kobling, DRS-vinge. Det hele, siger Günther Steiner, da Ekstra Bladet taler med ham efter grandprixe­t.

Ny installati­on

Røret gnubbede mod et andet rør, og efter for mange bump mod hinanden røg levetiden. Teamet skal nu sikre, at det ikke sker igen.

– Det var en ny installati­on i forbindels­e med den vinge, vi introducer­ede i Baku. Derfor er det ikke sket før, siger teamchefen.

Skaderne efter defekten på hjulophaen­get under tidtagning­en var omfattende, men ikke relateret til søndagens uheld.

– Der blev arbejdet ret meget. Alle dele af gearkassen var ude, men det havde ikke noget med den at gøre. Det var også min første tanke, at måske var problemet der under samlingen, men det havde intet med det at gøre, fastslår teamchefen.

Flamingo i kølingen

Han er overbevist om, at det var blevet til point i begge sider af garagen uden den defekt, selv om Kevin Magnussen kaempede med endnu et problem.

Efter løbet fandt teamet flamingo i kølingen, som havde sat sig fast under den dramatiske start, hvor tre racere bragede sammen, og danskeren måtte undvige ud af banen.

– Hvis alt havde vaeret normalt, kunne vi have angrebet Stroll endnu mere, men han var nødt til at slippe, fordi bilen blev overophede­t. Ikke Kevins heldige dag. Hverken i kvalifikat­ion eller løbet, siger Steiner, som naturligvi­s var glad for Romain Grosjeans sjetteplad­s.

Det bedste resultat for Haas i år og naestbedst­e i teamets korte levetid.

– Best of the rest efter topholdene. Hvordan kunne han gøre det bedre? Det var ret solidt …

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark