Ekstra Bladet

Ren tor-tour

-

CHAMBÉRY (Ekstra Bladet): Det var forventet, at 9. etape med sine syv kategorise­rede stigninger – heraf tre meget stejle uden for kategori – ville blive brutal.

Men alligevel ikke så brutal, som det var tilfaeldet.

For det var ikke kun stigninger­ne, der gjorde ondt – nedkørsler­ne gjorde det i høj grad også.

Regn i Alperne havde gjort dem endog meget glatte og rytter efter rytter blev sendt i asfalten.

Flertallet kom på benene, men for enkelte gik det rigtig galt.

Vaerst så det ud til at gå ud over Richie Porte, der i høj hastighed missede et sving ned ad Mont du Chat og kurede ind i en klippevaeg med ryggen først.

FDJ smed fire mand

BMC-kaptajnen fik i lang tid behandling på stedet, inden han blev overført til et naerliggen­de hospital. Det viste sig at han havde braekket baekkenet og et kraveben.

Helt så let gik det ikke for Sky-løjtnant Geraint Thomas, der var involveret i et større styrt på nedkørslen fra Col de la Binche.

Det resultered­e i et braekket kraveben og dermed videre deltagelse i årets Tour.

Yderligere tre ryttere måtte stå af med større skader efter styrt på de våde nedkørsler. Matteo Mori (UAE) røg tidligt ud med en braekket arm sammen med Robert Gesink, der efterfølge­nde blev gjort selskab af LottoJumbo-holdkammer­at Jos van Emden.

Det hollandske mandskab var dog ikke hårdest ramt.

For FDJ måtte med supersprin­ter Arnaud Démare i spidsen af med hele fire mand, der kom en knap en time efter etapevinde­r Rigoberto Uran. Naesten 20 minutter efter tidsgraens­en, der endte med at sende syv ryttere på tidlig sommerferi­e.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark