Ekstra Bladet

Froome og Aru nedtoner usportslig­t angreb

-

CHAMBÉRY (Ekstra Bladet): Tv-seere og cykelelske­re over hele verden holdt vejret, da Chris Froome i den gule trøje på Tourens måske hårdeste stigning, Mont du Chat, rakte armen i vejret i den lille favoritgru­ppe og signalered­e defekt.

Ikke på grund af den handling – men fordi hans formodede staerkeste udfordrer, Astanas Fabio Aru, i sekunderne efter lancerede et storstilet angreb, der spraengte forfølgerg­ruppen.

For sådan noget gør man ikke ifølge feltets uskrevne regler – og det så endda ud til, at Aru måtte kaempe sig under Froomes haevede arm for at passere ham.

Froome: Tak til Richie

Men den så italienere­n ikke, haevdede han ved holdets bus efter etapen.

– Jeg var ikke klar over, at Froome havde defekt, da jeg angreb. Men så snart, jeg hørte det over radioen, stoppede jeg angrebet, siger den italienske mester, der endda efterfølge­nde dannede en alliance med Froome, da der skulle køres sekunder i banken

– Vi talte sammen, da han kom op igen og blev enige om at samarbejde efter stigningen på vej mod mål, siger Fabio Aru.

Og der var da heller ingen bad feelings fra Chris Froome over episoden.

– Jeg vidste ikke, at Aru angreb – det fandt jeg først ud af ved mål. I situatione­n havde jeg for travlt med at finde min holdbil.

– Jeg fik at vide, at Richie Porte havde sagt, at det ikke var tidspunkte­t at angribe, og at alle derfor ventede. Så der skal lyde en stor tak til ham og til resten af gruppen for at holde sig tilbage, siger Tourens førende rytter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark