Ekstra Bladet

Her kan man passe sig selv

-

’Honning til salg’

Skiltet ser lidt falmet ud foran huset, hvor bunker af skrot og gamle sager har hobet sig op gennem årene. Der er både et par udtjente biler, en gammel sejlbåd, campingvog­n og i et hjørne står nogle bistader.

Det hele ser temmelig kaotisk ud.

Ekstra Bladets udsendte tror ikke rigtig på, at der bor nogen i huset, men det gør der. To hunde kommer til syne, den ene med tre ben, og lidt efter dukker ejeren op.

– Jeg har sgu ikke noget honning i år. Alle mine bier er døde. Måske er det, fordi landmaende­ne sprøjter. Jeg ved det ikke, siger Per Mogensen.

Godt tilfreds

Den 73-årige folkepensi­onist og tidligere trykkeriar­bejder kom til Lolland fra Sydhavnen i København for et par årtier siden og arbejdede til pensionsal­deren i diverse produktion­sjobs på Lolland.

Selv om helbredet driller lidt, er Per godt godt tilfreds med pensionist­tilvaerels­en i det nedlagte landbrug, hvor han bor med sin kone, som stadig arbejder.

– Hernede kan man passe sig selv. Der er aldrig nogen, der har brokket sig.

Og Per har heller ikke opgivet håbet om igen at producere honning.

– Jeg prøver nok igen naeste år. Jeg skal lige have min søn til at hjaelpe, han bor også hernede.

 ?? FOTO: THOMAS GÖSTA SVENSSON ?? Per Mogensen er flyttet til Lolland fra Sydhavnen i København og fremhaever, at man kan passe sig selv på Lolland.
FOTO: THOMAS GÖSTA SVENSSON Per Mogensen er flyttet til Lolland fra Sydhavnen i København og fremhaever, at man kan passe sig selv på Lolland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark