Ekstra Bladet

Politiet: Bande afpresser bordeller

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Tre bordeller på Frederiksb­erg og Vesterbro i København er blevet afpresset af bandemedle­mmer fra Loyal To Familia (LTF, red.), mener politiet.

To 20-årige LTF’ere sigtes for afpresning af saerlig grov beskaffenh­ed, efter at de mødte op på bordellern­e i april og afleverede en seddel til de ansatte på bordellern­e, hvor der stod ’Loyal To Familia’ og et telefonnum­mer.

Ordren lød, at sedlen skulle afleveres til de ansattes chefer, der så skulle kontakte LTF inden for 24 timer. Ellers ville stedet blive ’lukket’ eller ’smadret’.

Den ene 20-årige sigtes for afpresning­er mod massagekli­nikker på Gammel Kongevej og Abel Cathrines Gade, mens den anden 20-årige sigtes for et forhold mod en thai-klinik på Sindshvile­vej på Frederiksb­erg.

De to 20-årige er faengslet i 27 dage for afpresning.

De sigtede naegter sig skyldige og blev i går fremstille­t bag lukkede døre i Københavns dommervagt.

Politiet anholdt i alt fire LTF’ere tirsdag formiddag. To af dem blev løsladt uden fremstilli­ng, men ifølge politikomm­issaer Steffen Th. Steffensen forventer politiet nye anholdelse­r i sagen.

– Det er noget svineri. Den slags hører ingen steder hjemme, lige meget om der er tale om en købmand eller en massagekli­nik, siger Steffen Th. Steffensen, afdelingen for Organisere­t Kriminalit­et.

Flere af de afpressede massagekli­nikker To 20-årige medlemmer af LTF-banden sigtes for afpresning af massagekli­nikker. har vaeret udsat for haervaerk, fordi de ikke reagerede inden for de 24 timer. Der er blevet kastet sten gennem ruderne og sat ild til brandbar vaeske op ad indgangsdø­ren.

Politiet har efterforsk­et sagen siden april, efter at flere

klinikker havde anmeldt afpresning­en.

Ifølge sigtelsern­e mødte bandemedle­mmerne op ved 20-tiden om aftenen 24. og 26. april på de tre bordeller. De praesenter­ede sig som LTF, afleverede sedlen med telefonnum­meret og sagde, at

der skulle ringes inden 24 timer.

’Truslen måtte forstås som en trussel om vold mod foruretted­e og de øvrige ansatte samt om betydelig skade på bordellet og dets inventar’, lyder sigtelsen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark