Ekstra Bladet

Raser mod Danmark

Tyrkiske medier er oprørte, efter at den danske mand, der er sigtet for medvirken til terrorangr­ebet på en natklub i Istanbul, er blevet løsladt

- Kmr@eb.dk

skaffet våbnene, har vakt forargelse i Tyrkiet.

’Københavns­k visum til flygtet terrormist­aenkt’ og ’Dansk skandale i Reinamassa­kren’ er blot nogle af de overskrift­er, der prydede de tyrkiske medier i går.

Hentede våbnene

I anklageskr­iftet fremgår det, at den faengslede usbekiske gerningsma­nd har forklaret i retten, at våben og ammunition til den makabre terrorhand­ling var skaffet af danskeren med krigernavn­et Ibrahim Danyelik.

PET har over for Ekstra Bladet tidligere bekraeftet, at manden for et par uger siden blev sigtet.

– PET kan bekraefte, at Sydøstjyll­ands Politi 29. juni 2017 har anholdt og sigtet en person for overtraede­lse af terrorlovg­ivningen. Personen er efterfølge­nde løsladt, men sagen efterforsk­es dog fortsat, lød det.

Ifølge den anklagede usbekiske gerningsma­nd har danskeren i tidsrummet op til terrorangr­ebet afleveret to pistoler, en kalashniko­vriffel, en håndholdt radio og ammunition i en lejlighed, hvor terroriste­n hentede våbnene.

På gerningsst­edet fandt et undersøgel­seshold fra politiet efterfølge­nde patronhyls­tre fra et våben med serienumme­ret 53966. Det matchede 12 patroner, der blev opdaget under en razzia i en lejlighed, som politiet fandt frem til efter deres 17 dage lange menneskeja­gt på terroriste­rne i januar i år.

Flere tyrkiske medier peger på, at det ikke er første gang, at en formodet terrorist bliver løsladt af et europaeisk land.

– Tyrkerne føler, at de fanger nogle formodede terroriste­r, at de advarer Europa, men at Europa ikke tager dem seriøst, siger Tyrkieteks­pert Deniz Serinci.

Ekstra Bladet har talt med Sydøstjyll­ands Politi, som er den politikred­s, hvor manden bor. De ønsker ikke at kommentere, hvorfor de har valgt at løslade den terrormist­aenkte mand, og vil heller ikke forholde sig til, at folk undrer sig over, at han er blevet løsladt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark