Ekstra Bladet

Find den sande rapport

-

Haenger der ikke en kontrolrap­port i restaurant­ens indgangspa­rti – eller tvivler du på, om det er den seneste kontrol-rapport, som haenger der, så gå ind på Fødevarest­yrelsens Findsmiley.dk-webite. Her findes sandheden.

Her udgives kontrolrap­porterne Her er Danmarks mest ulaekre pølsevogn. Den ligger i Blåvand på den jyske vestkyst.

Der er også eksempler på, at de mener, at vinden har taget rapporten.

De undlader så bekvemt at printe en ny fra Fødevarest­yrelsens hjemmeside Findsmiley.dk eller ringe og bede om at få en ny.

Men oftest siger restauratø­rerne, at de blot har glemt at haenge dem op – eller at de aldrig har modtaget dem med posten. nemlig typisk allerede om morgenen dagen efter, tilsynet har fundet sted.

Skriv navnet eller adressen på den fødevarevi­rksomhed, du vil tjekke – og straks kan du åbne de seneste fire kontrolrap­porter på din computer.

Ekstra Bladet kunne for nylig beskrive, hvordan tyske turister, som guffer pølser fra Pølsevogne­n i Blåvand ved den jyske Vestkyst, risikerede en ordentlig omgang tyndskid.

For Fødevarest­yrelsen havde afsløret alarmerend­e hygiejnisk­e kår i vognen.

Røde pølser ved stuetemper­atur

de røde pølser alt for sjaeldent skiftet, personalet kunne ikke vaske haender, og i en flamingo-kasse lå rå pølser frit fremme ved stuetemper­atur.

Afsløringe­rne kostede pølsemande­n Brian Steiness en bidende sur smiley, en bøde på 5000 plus to indskaerpe­lser. Og nu får han endnu en bøde.

For fire dage efter tilsynet modtog han en kritisk kontrolrap­port, som han havde pligt til at haenge op, så folk kunne se, at han havde fået den rasende smiley.

Men det undlod han.

Superglad rapport

Afsløringe­rne kostede pølsemande­n en bidende sur smiley, en bøde på 5000 og to indskaerpe­lser. Og nu får han endnu en bøde

I stedet havde han ladet en foraeldet og staerkt misvisende superglad kontrolrap­port haenge.

Det var en kunde, som henvendte sig til Fødevarest­y- relsen, fordi vedkommend­e undrede sig over den gamle kontrolrap­port.

’Tilsyn på baggrund af kundeklage over forkert dato på kontrorapp­ort’, skriver Fødevarest­yrelsen, som gav kunden ret:

’Virksomhed­en har kontrolrap­port af 27. november 2015 ophaengt’, opdagede Fødevarest­yrelsen på det opfølgende kontrolbes­øg 28. juni.

Fødevarest­yrelsen skriver, at den har ’har dokumentat­ion på, at Postnord, har omdelt forsendels­en til ejerens postkasse 23. juni 2017, kl. 16.23’.

Men det bestrider Brian Steiness: – Den var ikke kommet frem. Jeg har ikke mere at sige om det, siger han til Ekstra Bladet.

– Men hvordan kan det vaere, at Fødevarest­yrelsen skriver, at den kan dokumenter­e, at du faktisk havde modtaget den?

– Tak fordi, du ringede, siger han og afslutter telefonsam­talen.

Under det opfølgende kontrolbes­øg fik han også en bøde på 2000 kroner for ikke at ophaenge rapporten. Det er nemlig taksten. De øvrige forhold var blevet bragt i orden.

 ??  ?? Det er gået staerkt tilbage siden 2015.
Det er gået staerkt tilbage siden 2015.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark