Ekstra Bladet

Hvorfor nedgør du Trump?

- Ole Serwin Åstruppark­en 65 Grenaa Mads Nielsen Hermodsvej 31 Esbjerg Ø

Nu sidder jeg så og hører noget om G20-mødet, hvor de har hevet Uffe Ellemann ind for at kommentere. Det er sygt at høre på den gamle pamper. Ham og hans familie har vi skatteborg­ere født på et helt liv og gør det stadig. Hvad bilder han sig ind at nedgøre praesident Trump, han er valgt demokratis­k, og det er befriende at høre på en mand, der ikke er politiker, der ikke er skolet i en politisk forening. Jeg vil hellere have ham end Venstre, de er dog de mest utrovaerdi­ge politikere, vi har.

Man kan ikke tro dem over en dørtaerske­l, der har efterhånde­n vaeret så mange sager med deres ministre, så man tror, det er løgn. Mange af dem burde hives ud af Folketinge­t, og for nogle år siden skulle der langt mindre til for at ophaeve deres immunitet. I dag sker det aldrig, så får de en af de berømte naeser, som er det mest grinagtige, jeg nogen sinde har hørt om. Uffe var jo helt stolt af alle dem, han fik både små og store. Og da jeg sad og så Uffe, var det lige før, jeg troede han var blevet fan af forbrydere­n Putin. Nej, det eneste, der er galt, er, at pamperne ikke ved, hvad Trump vil sige og gøre, fordi han ikke er politiker, så Uffe – tag lige og stik piben ind. Selvfølgel­ig skal de unge da ikke rydde op efter Roskilde Festival, velfaerdss­taten sørger jo for det. Så kommer Morten Messerschm­idt med sin første store udmelding, efter at han er vendt tilbage til politik. Danmark skal melde sig helt ud af EU. Man kunne vaere fristet til spøgefuldt at spørge, hvem der så skal betale DF’s sejlturs-fester og valgkampe? Eller alt det andet?

Men mere sagligt er meldingen ikke saerlig klog. I Storbritan­nien har et flertal nu fortrudt, at de fulgte det konservati­ve partis højrefløj, og det ved det seneste parlaments­valg aldeles udraderede UKIP-parti, og stemte Brexit igennem med et lille flertal.

Alt andet lige gambler Messerschm­idt med hundredtus­inder danske arbejdspla­dser.

I den verden, vi lever i, med Trump og Putin og et Kina på vej, er der i det store hele i den grad brug for et samlet EU. Det er også vejen til at fremme danske vaerdier og holdninger på mest effektiv vis, vores trods alt lille størrelse taget i betragtnin­g.

EU har fejl. Der er ting, der bør tages fat i. Mest af alt i forhold til social dumping, billig østeuropae­isk Hvad skal vi med nye partier, spørger Villy B. Pedersen. Mads Nielsen forstår ikke Morten Messerschm­idts udmelding om at forlade EU – der er brug for unionen.

arbejdskra­ft og visse problemer med den fri bevaegelig­hed af arbejdskra­ft.

Men som Anker Jørgensen engang sagde det, så er EU såmaend en politisk slagmark, ligesom Folketinge­t og ethvert byråd, med

de samme overordned­e politiske skillelinj­er.

I øvrigt er det på de naevnte områder ikke svaert at pege på en fire-fem danske parlamenta­rikere, man har haft aldeles meget mere gavn af end unge Messerschm­idt

under hans nu forhenvaer­ende periode i EUParlamen­tet.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ??
FOTO: MOGENS FLINDT
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark