Ekstra Bladet

NYHEDER FUGLSANG KAN KØRE PÅ PODIET

I . OPTIMISTIS­K TOUR-LEGENDE: Jakob Fuglsang fortsaette­r trods mindre brud i håndleddet, og den dobbelte Tour-vinder Bernard Thévenet mener, at danskeren har kvalitet til at køre på podiet i Paris

-

EYMET (Ekstra Bladet): Respekten for Jakob Fuglsang vokser dag for dag i Tour-karavanen, som den bugter sig gennem Frankrig.

Der var ellers udpraeget skepsis omkring danskerens evner efter tidstabet på Planche des Belles Filles, men fantastisk kørsel på kongeetape­n til Chambéry har fået kritikken til at forstumme, og danskeren har fået flere

Ingen overraskel­se

En af dem er den dobbelte Tour de France-vinder Bernard Thévenet, der over for Ekstra Bladet slår fast, at han på ingen måde er overrasket over at se Fuglsang på en aktuel femteplads.

– Det var en overraskel­se, at han vandt Critérium du Dauphiné, for jeg havde ingen anelse om, at han så hastigt havde forbedret sig i år.

– Men det er ingen overraskel­se, at vinderen af Critérium du Dauphiné nu ligger nummer fem i Tour de France, for vinderen af Dauphiné klarer sig som regel godt i Tour de France, siger Bernard Thévenet.

Og han ved, hvad han taler om. I 1977 vandt han Dauphiné, inden han tog til Tour de France og vandt løbet for anden gang.

Taber tid på enkeltstar­ten

Helt så højt oppe på podiet ser han ikke Jakob Fuglsang. Men han kan dog alligevel se danskeren på skamlen på Champs-Élysées.

– Måske kan han køre på podiet. Det er muligt. Men jeg tvivler på ham som samlet vinder, for jeg er ikke sik-

 ?? FOTO: AP ?? Langt til Paris Uanset de optimistis­ke toner der lyder om JakobFugls­angs muligheder for en podieplads, er der mange slag, der skal kaempes for danskeren inden Touren når Paris.
FOTO: AP Langt til Paris Uanset de optimistis­ke toner der lyder om JakobFugls­angs muligheder for en podieplads, er der mange slag, der skal kaempes for danskeren inden Touren når Paris.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark