Ekstra Bladet

Pavlovic bombede FCK videre

Sørgede med tre scoringer på 15 minutter for, at vende et truende nederlag til sejr

- MADS GLEN WEHLAST mgw@eb.dk

Andrija Pavlovic sørgede med tre scoringer på 15 minutter for, at FCK fik vendt et truende nederlag til sejr

FC København er staerkt på vej mod tredje kval-runde til Champions League, men det holdt hårdt i en time mod de slovakiske mestre fra Zilina.

FC København var bagud 0-1 og lignede på ingen måder et mandskab i kontrol, men tre scoringer fra Andrija Pavlovic sikrede de danske mestre et fortraeffe­ligt udgangspun­kt før returkampe­n i naeste uge.

Hattrick på 15 minutter

Andrija Pavlovic, der i sidste saeson stod i skyggen af Andreas Cornelius, viste skarphed og forrygende målform i saesonens første betydende kamp.

Serberen scorede et hattrick på blot 15 minutter og viste noget af den skarphed, der måske var lidt savnet i dele af sidste saeson.

Specielt udligninge­n, hvor han lagde bolden over i det lange hjørne, var fortraeffe­ligt. Han kunne dog have scoret endnu engang, men ramte opstandere­n før pausen.

Bør vaere hjemme

3-1 sejren betyder, at pladsen videre i kvalifikat­ionen ikke bør komme i farezonen for Ståle Solbakkens tropper.

Hvis FCK hiver en samlet sejr i land sikrer det en ekstra mulighed, hvis FCK skulle ryge ud af kvalifikat­ionen i naeste runde til Champions League. Så venter der nemlig en ekstra chance for at komme i Europa Leaguegrup­pespillet.

Men det holdt hårdt i saesonens første betydende kamp. Efter én time var FCK bagud 0-1, men en udvisning af hjemmehold­ets Miroslav Kacer fik betydning for sidste halvdel af opgøret.

Fundamente­t for FCK har vaeret en staerk defensiv, men her er både Mathias Zanka Jørgensen og Ludwig Augustinss­on vaek og det kunne ses i opgøret, hvor FCK gav alt for meget vaek i første del af kampen.

Konstellat­ionen Erik Johanson og Nicolai Boilesen virkede langt fra sikker og dirkefri, lige som Tom Høgli på højre back virkede en anelse rusten.

Skiftede formation

Ståle Solbakken var tydeligvis ikke tilfreds med, hvad han så fra sine spillere i første halvleg, hvor de var bagud 0-1 efter et hovedstøds­mål. Det var bemaerkels­esvaerdigt, fordi der i hele sidste saeson slet ikke blev scoret ét eneste hovedstøds­mål mod FCK-mandskabet.

FCK var slet ikke – som i sidste saeson – aggressive og duelstaerk­e. De var tøvende og det virkede lidt usammenhae­ngende,

hvad det nye, uprøvede FCK-mandskab leverede på banen.

Nordmanden brugte pausen på at udskifte Youssef Toutouh og erstatte ham med Michael Lüftner. Det gav plads til Pierre Bengtsson på venstrekan­ten.

Samtidig fik Michael Lüftner debut i det centrale forsvar,

hvor han kom ind i det centrale forsvars højre side. Det skubbede Erik Johansen ud på sin vante plads til venstre i midterfors­varet. Endelig skubbede det Nicolai Boilesen ud på venstre back-positionen. Her følte han sig bedre tilpas og stod også for oplaegget til serberens sidste scoring.