Ekstra Bladet

Vaerdi 6,9 mio.

- PER MATHIESSEN THOMAS GÖSTA SVENSSON THOMAS RIBER-SELLEBJERG

Der er vanvittige prisforske­lle på det danske boligmarke­d for tiden, og hvis du gider bruge lidt mere tid på transport og flytte på landet, kan du få meget mere for pengene.

Lige nu skal du således betale hele 51.392 kroner mere pr. kvadratmet­er, hvis du køber det dyreste sted i Gentofte Kommune i forhold til det billigste postnummer på Lolland.

Det billigste hus til salg i landets dyreste postnummer ’2930 Klampenbor­g’ ligger på Dyrehaveve­j. Det koster 6,9 mio. kroner og er på 155 kvm, og hvis du arbejder inde i København, vil det tage dig en lille halv time at komme ind på Rådhusplad­sen. Hvis du omvendt gider sidde i bilen halvanden time mere hver vej, så kan du for samme penge købe en hel villavej i Søllested på Lolland og stadig stå tilbage med 3,2 mio. kroner i hånden.

Nydelig vej

Det viser en gennemgang, Ekstra Bladet har lavet på baggrund af data fra Boliga og den offentlige ejendomsda­tabase.

I Søllested på Lolland er hovedgaden praeget af forfald, men svinger man ned ad Baekkevej, så ligner den de fleste nydelige villaveje i Danmark. Huse og haver fremstår velholdte – hvis man ser bort fra nummer 2, som kommunen købte for 54.000 kroner på tvangsaukt­ion for to år siden med henblik på nedrivning.

Der er for tiden to huse til salg på Baekkevej. Begge er i god stand og koster henholdsvi­s 700.000 og 395.000 kroner, hvilket er henholdsvi­s 20 og 30 procent under den offentlige vurdering. Hvis man for de øvrige huse på vejen tager udgangspun­kt i den offentlige vurdering og seneste salgsprise­r, så har de otte ejendomme på Baekkevej en samlet vaerdi på 3,7 millioner kroner.

Borgmester lokker

Borgmester­en i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S), håber da også, at mange flere pengestaer­ke familier end i dag vil få øj-

Kig dig omkring. Der er ikke mange steder i landet, du har så smuk natur

nene op for de billige boliger og flytte til Lolland. Ekstra Bladet har de seneste dage skrevet om de massive økonomiske og sociale problemer, kommunen har, blandt andet med mange borgere på kontanthja­elp.

De sidste tre år har kommunen fået cirka 1600 tilflytter­e om året. Kun en tredjedel af dem er i arbejde, mens resten er på offentlig forsørgels­e, siger han.

– De, der er i beskaeftig­else hernede, har det fremragend­e. De har masser af penge i overskud, og der er jobs til stort set alle uddannelse­r.

– Og kig dig omkring. Der er ikke mange steder i landet, der har så smuk natur.

Direktør i Boliga Frederik Rovsing advarer dog om, at man lidt køber en lotterised­del, når man køber hus på Lolland. En analyse fra Boliga viser nemlig, at boligerne i Lolland Kommune i gennemsnit er faldet med 33 procent i vaerdi de sidste 20 år, hvilket er det dårligste i hele landet.

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Det billigste hus i postnummer ’2930 Klampenbor­g’ står til salg for 6,9 millioner kroner. Svinger man ned ad Baekkevej, så ligner den de fleste nydelige villaveje i Danmark. Huse og haver fremstår velholdte.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Det billigste hus i postnummer ’2930 Klampenbor­g’ står til salg for 6,9 millioner kroner. Svinger man ned ad Baekkevej, så ligner den de fleste nydelige villaveje i Danmark. Huse og haver fremstår velholdte.
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ??
FOTO: LINDA JOHANSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark