Ekstra Bladet

Fik landets billigste hus Nu lever Tom af sin hobby

-

– Vi har ikke fortrudt et øjeblik. Her er skønt. Der er højt til loftet.

Sådan lyder det fra Tom Ahlehoff Rasmussen, 62, der sammen med hustruen Susanne har skiftet villaen i Solrød Strand ud med et af Lollands mange billige huse.

Han er indehaver af Lop Antik i hovedgaden i Rødby og bor i nabobyen Holeby. Ved at flytte de 120 km er det blevet muligt for ham at leve af sin mangeårige hobby med brugtsalg af isaer glas og porcelaen.

– Vi havde et stort hus i Solrød og to sommerhuse. Jeg satte mig for at finde det billigste hus i Danmark. Jeg kunne vaelge mellem Holeby på Lolland og Hirtshals i Jylland. Vi gav cirka 230.000 kroner for huset. Og så har jeg sat det i stand.

– I starten brugte vi det som sommerhus. Det var dejligt, og vi havde nogle rare naboer. For fire år siden besluttede vi at saelge huset i Solrød. Det gjorde os gaeldfri og gav os samtidig nogle penge på lommen, forklarer han.

Forretning­en løber rundt

Tom Ahlehoffs hustru var på det tidspunkt gået på pension, mens han selv i tre år pendlede til jobbet i Køge.

Men efterhånde­n begyndte hobbyen med at saelge gamle ting – isaer glas og porcelaen – at fylde mere.

– Jeg fandt ud af, at jeg kunne leve af det, så jeg sagde mit job op i Køge og overtog disse lokaler for cirka et år siden. Huslejen i Rødby er til at betale. Så forretning­en løber rundt, siger han, der via forretning­ens Facebooksi­de reelt henvender sig til interesser­ede kunder i hele Danmark.

Når Tom Ahlehoff ikke passer sin forretning, blander han sig i lokalsamfu­ndet, hvor aegteparre­t er saerdeles aktivt.

Han er formand for idraetsfor­eningen i Holeby og sidder i bestyrelse­n for borgerfore­ningen, mens hustruen er i bestyrelse­n for gymnastikf­oreningen.

– Jeg vil sgu hellere bo i Rødby end i Albertslun­d. Andre steder har man en etnisk sammensaet­ning, som giver problemer. De problemer har vi ikke på Lolland, forklarer han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark