Ekstra Bladet

Vi taber 300.000 kr.

STAVNSBUND­ET TIL PRAGTVILLA: Det er jo håbløst, lyder det fra Merete og Kenny Hansen, som i flere år har ønsket at saelge Rødbys flotteste hus

-

– Jeg tror, vi kommer til at saette 300.000 kroner til på huset. Det kan vi naesten ikke klare. Vi bliver pensionist­er nu, så det er trist, siger Merete Hansen.

Den 64-årige rødbynit og hendes tømrermand, Kenny Hansen på 63 år, har i flere år ønsket at saelge deres store flotte patricierv­illa i det centrale Rødby.

Parret har de sidste 15 år brugt både tid og mange penge på at saette villaen i tiptop stand.

Men de føler sig stavnsbund­et til det 255 kvadratmet­er store hus, fordi priserne er presset i bund af de mange tomme boliger og faldende indbyggert­al i Lolland Kommune.

Havde de ejet en tilsvarend­e villa i naerheden af København, ville salgsprise­n flere steder kunne løbe op i et tocifret millionbel­øb.

– Vi har fået fat i en ejendomsha­ndler, som skal prøve at saelge det. Men vi saetter jo mange penge til. Det er jo håbløst. Men nu skal vi af med det på en eller anden facon. Vi føler os stavnsbund­et, forklarer hun.

Familiejet siden 1958

Merete Hansens mor købte huset i 1958, og da hun døde for 15 år siden, overtog aegteparre­t huset. Men efter børnene er flyttet, er huset blevet for stort.

Samtidig er familien blevet ramt af uheld, da Kenny Hansen for nogle år siden kom til skade på sit job.

– Og jeg har lige slået min ryg, så vi er ikke til trapper – og der er jo kaelder, stue, Vi saetter håbløst mange penge til, men nu skal vi af med huset, lyder det fra Merete og Kenny Hansen, der har en af Rødbys flotteste villaer.

første og anden sal. Årh, det er svaert at taenke på, siger Merete Hansen.

AEgteparre­t betalte 500.000 kroner for villaen i 2002. Siden har de – før krisen for alvor bed sig fast – optaget et realkredit­lån på knap 1,2 millioner kroner til istandsaet­telsen.

Det skete i den sikre overbevisn­ing, at investerin­ger i mursten på lang sigt altid ville vaere en god forretning.

Byens butikker lukker

Om et par år udløber muligheden for afdragsfri­hed på boliglånet – og folkepensi-

onsalderen er lige om hjørnet. Huset har en offentlig vurdering på 820.000 kroner.

– Jeg har boet i byen hele mit liv ligesom min mand. Men vores børn er jo ikke i byen mere. Byens butikker lukker. De unge resursesta­erke flytter vaek og skiftes ud med tilflytter­e på kontanthja­elp eller i fleksjob.

– Husene er billige, og de nye flytter ind uden at vedligehol­de dem. Det er en ond spiral. Vi bliver ved med at vente på, at de skal bygge den Femern-tunnel. Det er det eneste, vi klynger os til, sukker hun. Ejendomsma­egler Thomas Porse ser tegn på, at boligmarke­det vender i Rødby. Han har lige solgt to huse over udbudspris­en.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark