Ekstra Bladet

God bedring til kongen

Blev indlagt i Aarhus, men har det efter omstaendig­hederne godt

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

Den 83-årige Henrik er indlagt på Universite­tshospital­et i Aarhus. Det meddelte hoffet i en pressemedd­elelse i går, men oplyser også, at Henrik, som vi på Ekstra Bladet mener fortjener titlen som konge, er ved godt mod.

– Han behandles for en infektion i benet, og han har det efter omstaendig­hederne godt. Han forventes hjemme igen senest lørdag, fortaeller kongehuset­s kommunikat­ionschef, Lene Balleby, til Ekstra Bladet.

– Selvfølgel­ig skal man tage alle forholdsre­gler, når der er tale om en infektion, tilføjer hun.

Henrik, der fejrede 50 år ved Margrethes side i sidste måned, havde flere officielle opgaver på programmet både i dag og i weekenden, men de er aflyst på grund af hans indlaeggel­se.

I aften skulle han have overvaeret Verdensbal­letten 2017 på Møllerup Gods på Djursland i selskab med sin meget balletinte­resserede hustru, og dagen efter var det planen, at regentparr­et skulle modtages i Aabenraa Havn, hvor de skulle sejle til med kongeskibe­t Dannebrog for derefter at indtage Gråsten Slot efter at have tilbragt nogle uger på Marselisbo­rg Slot.

Men det må Margrethe nu – forståelig­t nok – klare alene. Heldigvis har hun kronprinsp­arret og deres fire børn til at holde sig med selskab. De har holdt ferie på slottet i et par uger og modtager søndag Gråsten Ringriderf­orening på slottet sammen med dronningen.

Har ansat hjaelpere

I denne uges udgave kunne ugebladet Her & Nu afsløre, at kongehuset har ansat hjaelpere til Henrik, der har døjet med helbredet de senere år.

– Men jeg kan dog afvise, at der skulle vaere en saerlig medicinsk årsag andet end, at prinsen er fyldt 83 år og kan have brug for lidt hjaelp i hverdagen, lød det i går fra Lene Balleby.

Hun understreg­er dog, at nyansaette­lserne intet har at gøre med Henriks indlaeggel­se.

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Henrik fotografer­et i Tivoli i selskab med en hjaelper og Tivolis direktør, Lars Liebst.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Henrik fotografer­et i Tivoli i selskab med en hjaelper og Tivolis direktør, Lars Liebst.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark