Ekstra Bladet

Frank Hvam sørger over ’Klovn’-svigerfar

- LARS SEJR ls@eb.dk

Skuespille­ren Niels Weyde døde onsdag efter et laengere sygdomsfor­løb. Han blev 72 år.

Niels Weyde er blandt andet kendt som Mia Lyhnes far, Ole, i ’Klovn’. Og her vil han blive savnet.

Det fortaeller Frank Hvam til Ekstra Bladet.

– Niels var et meget, meget dejligt menneske, som var meget afholdt på settet. Han var en teknisk dygtig skuespille­r, og derudover var han et menneske, som tog humoristis­ke chancer. For os var han en gave, og vi var meget glade for at have ham med igennem alle seks saesoner og to spillefilm. Han bliver savnet, siger Frank Hvam.

– Hvordan var han en gave for jer?

– Han var uortodoks i sin spillestil, og han turde tage komiske chancer. Han bød virkelig ind, og sådan nogle mennesker har vi brug for. Nogen, der ikke er bange for at gå linen ud. Vi improviser­er jo alt, hvad vi laver, og derfor har vi brug for mennesker, der tør og ikke bare spiller safe. Vi fortsaette­r med ’Klovn’ og kommer til at savne ham. Det er klart, siger Frank Hvam.

Frank Hvam og makkeren Casper Christense­n er i gang med endnu en saeson af tv-serien ’Klovn’, og for nylig annoncered­e Christense­n, at manuskript­et var faerdigskr­evet. Her var Niels Weyde tiltaenkt at genoptage sin rolle som Ole.

– Han er altid med, så vi skal i gang med at skrive lidt om. Men det er den mindste del af det. Vi kommer til at savne ham, siger Frank Hvam.

Ud over ’Klovn’ har Niels Weyde optrådt i blandt andet ’Flaskepost fra P’, ’Nynne’ og ’Borgen’.

 ?? FOTO: PER ARNESEN/TV2 ?? – Niels var et menneske, som tog komiske chancer, fortaeller Frank Hvam om afdøde Niels Weyde (tv.).
FOTO: PER ARNESEN/TV2 – Niels var et menneske, som tog komiske chancer, fortaeller Frank Hvam om afdøde Niels Weyde (tv.).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark