Ekstra Bladet

Lune deller til Ida Corr

KØKKENTJAN­S: Tredje sommerjob er på Vordingbor­g Festuge, hvor jeg skal servere danske madklassik­ere til stjernerne i backstage-området

- CHRISTIAN ØRTOFT FOTO: HENNING HJORTH chro@eb.dk

Lad os lige gennemgå, hvad Ida Corr og crewet skal have, siger Pia ’Mammi’ Hansen. Mammi sørger for, at alle kunstnerne bliver tilfredse, og så er hun min chef i dag.

Lune retter, champagne, spiritus, helst af maerket ’Belvedere’, og så skal resten af drikkevare­rne vaere økologiske.

Den tidligere ’X Factor’dommers liste fylder godt og vel to sider, men det er meget normalt, fortaeller Mammi, som har vaeret med til at arrangere Vordingbor­g Festuge siden 2004.

Knokler i døgndrift

Festivalen varer fra 10. til 15. juli og bliver udelukkend­e skabt af frivillige ildsjaele, der knokler i døgndrift, så vordingbor­ggenserne kan holde en fest med danske og udenlandsk­e artister.

Lad os tage hen i kølerummet og hente leverposte­jen til Ida og hendes crew, siger Mammi.

Det passer mig fint med en nedkølning, jeg er allerede begyndt at svede.

Du har kun vaeret her i en halv time. Jeg har vaeret her siden klokken ni i morges, og jeg bliver her til efter midnat.

Jeg er ikke så vant til at løbe frem og tilbage. Min Tshirt er allerede begyndt at blive fugtig.

Flaeskeste­g med brun sovs

Jeg er ikke klar over, om jeg er svedig på grund af hårdt arbejde, eller om det skyldes, at jeg inden min vagt fik en stor portion af medarbejde­rnes mad, som bestod af flaeskeste­g, brunede kartofler, rødkål og en kaempe kop brun sovs.

Det er mad lige efter min smag, og julemad midt på sommeren gør ikke én lettere til bens, men på Vordingbor­g Festuge spiser alle godt, og jeg er vild med det.

Nu er vi klar til at gå ind i Ida Corrs vogn med de lune retter, dirigerer Mammi. Hvad skal jeg tage med? Rugbrød og så kan du tage frikadelle­rne.

Smilende Ida Corr

På vej hen mod vognen får jeg øje på en storsmilen­de Ida Corr, som sidder på en baenk og snakker. Måske kan den dansk/gambianske sangfugl lugte alle laekkerier­ne, som hun skal til at saette taenderne i.

Hvor skal jeg saette Idas frikadelle­r? Spørger jeg lettere forvirret, da der ikke er meget plads på det helt fyldte bord.

Hvor der er plads, siger Mammi.

Stanniolen er taget af alle fadene, og Ida Corr og crew kan nu fylde maverne, inden de skal på scenen og trykke den af på Slotstorve­t med udsigt til Gåsetårnet.

Det er i hvert fald ikke Pia Mammi Hansens og de andre frivillige­s skyld, hvis Ida Corr går sulten på scenen.

Det store spørgsmål

Nu er det store spørgsmål kommet. Er jeg ansat?

Du kunne godt arbejde her, men du skal vaere bedre til at vaske op, siger Mammi med et grin. Vordingbor­g Festuge slutter lørdag, hvor Stig Rossen lukker ned efterfulgt af et stort fyrvaerker­ishow. Nogle må svede, mens andre nyder festen, den kolde øl, og det ekstra røde jordbaer. Ekstra Bladets Christian Ørtoft rejser landet rundt og tager de klassiske sommerjobs.

Pia ’Mammi’ Hansen og Christian Ørtoft har leveret det lune til kunstnere og crew på Vordingbor­g Festuge.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark