Ekstra Bladet

Helle havde ikke tid

DAG 5 TULLE OG METTE F.’S FLIRT

-

Statsminis­ter Helle havde travlt.

Hun havde inviteret Dansk Folkeparti­s nye formand, Kristian Thulesen Dahl, på en kop kaffe i Statsminis­teriet i september 2012 for at byde ham velkommen og for at tale politik. DF’s nye formand havde set frem til mødet, for Helle og han havde i de foregående år ikke haft meget med hverandre at gøre. Nu sad de begge i toppen af dansk politik og skulle føle hinanden på taenderne.

Det blev en hurtig omgang. Helle sagde, at hun ikke havde meget tid på grund af andre møder, men hun ville gerne tale europaeisk patentdoms­tol med DF’s formand. Hans parti var imod, hvilket betød, at regeringen ikke kunne få sagen igennem uden en folkeafste­mning. Thorning gik direkte til sagen og forsøgte at presse Thulesen til at skifte mening. Det var selvfølgel­ig helt uden mening. Han prøvede på sin side at skaenke kaffe og få lidt ro på, men Helle havde meget travlt, og hvis han alligevel ikke ville levere noget på patentdoms­tolen, kunne det vaere ligegyldig­t.

Mødet sluttede hurtigt, og det blev en af de sidste gange, hvor der var lagt op til en bredere snak mellem de to. Resten af tiden med Thorning-regeringen var DF og hun i krig. DF syntes, at Thorning var en elendig statsminis­ter og en talentløs politisk håndvaerke­r. Taenk, at hun ikke engang ville bruge tid på at finde ud af, om DF’s nye formand måske var til noget andet og mere end den mere barske Pia Kjaersgaar­d.

Helle havde ikke tid. Det havde til gengaeld Mette Frederikse­n, da hun blev formand. Og dermed var der lagt op til et helt andet parløb med DF end nogen sinde tidligere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark