Ekstra Bladet

Da alle mistede fokus

- Michael Kjellberg Frederikss­undsvej 106 København NV

Siden Fogh og tankerne om Minimalsta­ten er der politisk sket en udfoldelse, som på grotesk vis har underminer­et og også reduceret Skats evne og muligheder for skatteindd­rivelse. Politisk set har det vaeret et vanvittig grotesk forløb – uden omtanke. Skattemini­stre og Folketinge­t har centralise­ret og fyret medarbejde­re i et omfang, som ikke hang samme med virkelighe­den, og ødelagt Skats evne til at løse sine opgaver – at indrive skatter!

Isaer er det gennemskue­ligt, hvordan regeringen har kunnet besluttet, at Skat skal splittes op i syv selvstaend­ige styrelser, og at fem af disse skal spredes geografisk. I juni 2016 blev der truffet en politisk beslutning om reorganise­ring af Skat i syv nye styrelser – men det var ikke noget, medierne og de journalist­iske redaktører var åbne om. Da alle regeringsb­aerende partier er fedtet ind i skandalen og indtil for nylig var enige om at feje skandalen ind under gulvtaeppe­t, så har der vaeret tavshed.

Ekstra Bladet har via åbenhed om mit laeserindl­aeg 16. juni 2017 bidraget til en åben kritik af planerne. Åbenhed, tillid, samarbejde og debat burde vaere kernen i vores demokratis­ke faellesska­b.

Pointen er, at regeringen ikke har flertal i Folketinge­t, så enten har socialdemo­kraterne og/eller Dansk Folkeparti stået bag regeringen­s beslutning om de syv styrelser til syv milliarder. Socialdemo­kraterne og Dansk Folkeparti bør forklare, om de har medvirket til at svaekke Skats fokus.

Regeringen­s elendige forsøg på at mørklaegge skatteskan­dalen med ny, ufokuseret og skadelig struktur bør aendres. Det er da også Justits-, Finans- og Statsminis­teriets ansvar, at Skat kan udbetale 9,4 milliarder til én og samme person.

Kaere medlemmer af Folketinge­t, det må vaere en ommer!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark