Ekstra Bladet

FROOME SKAL ANGRIBES Michael Rasmussen

- DET HELT STORE DER ER INGEN DET MÅ VAERE BORTSET FRA I STEDET MAN KAN DOG FROOMES DÅRLIGE DAG DER ER FIRE MAND

spørgsmål, set med danske øjne, var naturligvi­s Jakob Fuglsang, og det er det for så vidt stadig, når disse linjer skrives. I aftes meldte han godt nok ud via holdets hjemmeside, at han er klar til at stille til start igen, men det er uvist, hvilken forfatning han er i, og hvordan han vil klare sig de naeste dage.

tvivl om, at Astana har gevaldigt behov for Jakob Fuglsang – også selv om han kun er på 90 procent af sin styrke. Det helt store spørgsmål er, om smerterne er så store, at han er nødt til at traekke sig på en af de naeste etaper – og derudover om moralen overhovede­t er intakt til at fortsaette.

svaert for Jakob at glaede sig over noget. Selv om Fabio Aru tager trøjen, vil Fuglsang have enormt svaert ved at finde smilet frem på sin holdkaptaj­ns vegne.

Fuglsangs skuffelse var det også vaerd at notere sig Froomes dårlige dag. Det er første gang siden Alpe d’Huez 2015, han viser svaghedste­gn. Det så ellers ud til, at det hele kørte, og at Sky-maskinerie­t var i sving, som det plejer. Det lå laenge til, at Kwiatkowsk­i, Nieve og Landa skulle saette ham op til spurten til sidst, så han selv kunne lave det sidste ryk opad. Men det kom bare aldrig.

så det naermest ud, som om hans watt-måler var gået i stykker, da han sad og kiggede ned i styret. Og hvis det var tilfaeldet, kunne jeg godt have fortalt ham, at han ikke ydede nok.

også undre sig over alle hans konkurrent­er, fordi de ikke angriber ham. Ikke engang minimalt. Det var der ingen, der gjorde på etapen. Det ser fortsat ud, som om udsigten til at tabe fylder mere end den potentiell­e gevinst for de øvrige favoritter.

betyder heldigvis, at der er meget spaendende cykelløb forude. Vi tager i dag hul på 13. etape, og der er masser af spaending tilbage i løbet. Paradoksal­t nok er det, fordi der ikke er nogen af favoritter­ne, der har vist hverken exceptione­l styrke eller svaghed.

inden for 55 sekunder i toppen, og dagens ’halv-etape’ kan også sagtens byde på mere action, end de 214 kilometer gjorde i går.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark