Ekstra Bladet

ALTER TABT

VINGESKUDT: Jakob Fuglsangs ambitioner for Tour de France forduftede i går, da han gik kold i Pyrenaeern­e med brud på håndled og albue - og nu også selvtillid­en

-

PEYRAGUDES (Ekstra Bladet): Med sin forbinding flagrende løst om venstre albue og håndled rullede Jakob Fuglsang alt, alt for sent over stregen i går. Akupunktur, tape, massage, smertestil­lende midler og krydsede fingre fra alle omkring ham havde intet hjulpet. Tour de France er tabt, og måske er billedet af den tavse, sammenbidt­e Astana-rytter det sidste, vi får at se af ham i årets løb.

Naesten en halv time mistede han, og alt håb er ude på den bitreste baggrund: En klodset Sky-rytter fumlede i forplejnin­gszonen onsdag og forårsaged­e et styrt, da han som en håbløs amatør forsøgte at indsamle to ’musettes’ – madposer – til sig selv og Sky-kaptajn Chris Froome.

Han røg ned og rev Fuglsang og Dario Cataldo med sig. De pådrog sig begge håndledsbr­ud. Dertil for Fuglsangs vedkommend­e et brud på albuen. Cataldo var ude med det samme, mens Fuglsang sled sig gennem etapen og håbede på det bedste på den svaere bjergetape i går.

Det var forgaeves, det hele. Nedbøjet af udmattelse og pint af smerte og skuffelse syntes han at vaere på grådens rand, da han kørte over stregen og omringet af danske pressefolk hviskende talte med sin faste støtte i disse dage, laegen Dédé Niamke, som effektivt skaermede ham fra journalist­erne.

Vigtig hjaelperol­le

Det var svaert at skelne ordene i den infernalsk­e larm på Peyragudes med dyttende teambiler og gendarmer, som pustede hysterisk i deres dommerfløj­ter for at sprede pøblen. Men Fuglsangs hovedryste­n og hans opgivende attitude fortalte alt: Det er overstået. Der er intet mere

Det er dumt, at sådan noget skal sende to af vores folk ned Der er intet mere at hente i Tour de France for hans vedkommend­e

at hente i Tour de France for hans vedkommend­e.

Han stiller til start på 13. etape på den franske nationalda­g fredag (i dag, red.), forlød det ved Astana-bussen. Endnu en Pyrenaeer-etape venter, nemlig den korte, hurtige og givetvis hektiske tur fra Saint-Girons til Foix. Tre bjerge i kategori 1.

En etape, der kan slukke lyset helt for Jakob Fuglsang og også slukke det lille håb, som Astana har om, at Fuglsang kan komme sig og senere i løbet udfylde en vigtig hjaelper-rolle for Fabio Aru.

Italienere­n kørte sig i går i førertrøje­n, da Chris Froome overrasken­de smed tid på de sidste meter. Ved bussen var der jubel og omfavnelse­r og brede smil over triumfen. Og bekymring og udtalt aergrelse over tabet af to

af Arus vigtigste hjaelpere, Fuglsang og Cataldo.

– Det var så tåbeligt, det der skete onsdag. De kørte 15 kilometer i timen, og så vaeltede ham Sky-rytteren, sagde teamchef Alexandr Vinokurov og rystede på hovedet.

– Jeg ved ikke, hvad han hedder, men det er sådan en høj fyr. Der er ikke noget at gøre ved det, men det er dumt, at sådan noget skal sende to af vores folk ned. Cataldo er ude, og nu dette med Jakob.

– Laegerne bestemmer, men jeg håber, han kan fortsaette. Der kommer nogle stille dage, så måske kan han nå at få det bedre og hjaelpe Fabio i Alperne, sagde Vinokurov.

Det var et haendeligt uheld. Ikke noget, det er vaerd at klage til løbskommis­saererne over, mener Vinokurov. The show must go on.

’Vino’ cyklede selv de sidste 120 kilometer af etapen sammen med en flok af holdets vip-gaester, som bag målstregen blev vidner til hele paletten af følelser: Ryttere, der mistede alt. Andre, der på det vildeste adrenalint­rip hvaesede af tilskuere. Sliderne, der blot skulle over stregen og hurtigst muligt i bad i bussen.

Og så var der den hårde nitte Cyril Gautier, som styrtede på en nedkørsel og flaensede sin trikot og kørte i mål med højre balle blottet.

Han kunne stadig smile og underholde journalist­erne med anekdoter fra det hårde ridt.

Og så altså Fuglsang, som forblev tavs og ikke vaerdigede journalist­erne et blik, da han rullede til bussen med en hale af kamerafolk og reportere bag sig.

Han kom ikke ud af den belejrede bus i målområdet. Havde åbenbart ikke noget at føje til det, som alle for laengst havde noteret sig: Fuglsangs drømme og ambitioner i Tour de France 2017 forduftede torsdag i den kølige aftenluft på Peyragudes i Pyrenaeern­e.

Ud på aftenen kom der så få ord fra Fuglsang via holdets hjemmeside.

’Jeg er helt tom’, blev han citeret for at sige. ’Vi må se, hvordan det går’, lød det med løfte om, at han stiller til start fredag.

Men der var ikke meget håb at spore mellem linjerne.

Han kom ikke ud af den belejrede bus i målområdet

 ?? FOTO: AP ?? Podie-drømme fløjet Jakob Fuglsang mistede naesten en halv time, og alt håb er ude på den bitreste baggrund.
FOTO: AP Podie-drømme fløjet Jakob Fuglsang mistede naesten en halv time, og alt håb er ude på den bitreste baggrund.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark