Ekstra Bladet

Froome-service

Flere konkurrent­er kørte Chris Froome i smadder på Peyragudes, og det fik straks snakken til at gå på, om han er ved at ramme muren

-

PEYRAGUDES (Ekstra Bladet): Er han ved at ramme muren? Er han blevet for gammel?

Vinder Chris Froome nogen sinde sin fjerde Tour de France-sejr?

Det var spørgsmål som disse, journalist­erne i målområdet på skisportss­tedet Peyragudes stillede sig selv og hinanden, efter at Romain Bardet tog etapesejre­n, og Fabio Aru tog den gule trøje på 12. etape.

Begge dele stod der ellers Chris Froome på. Med ret fede typer.

Som han under etapen

kommandere­de rundt med sine Sky-soldater, stod det klart, at han ikke bare ville forsvare sin gule trøje, men også udbygge føringen ved at tage sejren og formentlig lidt tid på de naermeste forfølgere.

Det kunne med al ønskelig tydelighed ses, da kaptajnen piskede sin tro vaebner Mikel Landa frem for grådigt at hale Lotto-Jumbos George Bennett ind, da denne forsøgte sig med et angreb på de sidste 800 meter.

Alligevel gik Froome helt kold og endte med at tabe 22 sekunder på de sidste 300 meter, hvilket altså fik snakken til at gå i målområdet.

Selv tog Froome det helt køligt, da han erkendte sit nederlag.

– Det var i sandhed en hård dag for mig i finalen. Mine holdkammer­ater lavede

et fantastisk arbejde, men jeg havde ikke benene til at gøre det faerdigt til sidst.

– Så simpelt er det. Der er ingen undskyldni­nger. Jeg havde bare ikke benene til den sidste anstrengel­se, lød forklaring­en.

Et momentant svaghedste­gn altså – men konkurrent­erne lugter blod.

Ro i kroppen

Specielt Astanas Fabio Aru, der er ny mand i spidsen for løbet.

– Da jeg passerede målstregen, vendte jeg mig om og så, at Froome var noget efter, og jeg kunne regne mig frem til, at jeg ville tage den gule trøje. Det var en fantastisk følelse.

– Jeg ved, at etapen i morgen (i dag, red.) bliver meget hård, men jeg tager til start med den samme ro i kroppen,

som jeg har gjort indtil nu. Paris er kommet taettere på, sagde en boblende Fabio Aru efter at have iført sig førertrøje­n.

Han er en af dem, der kan fremprovok­ere svar på, om Froome stadig har, hvad der skal til – eller om han får brug for et Froome-service?

Jeg havde ikke benene til at gøre det arbejet faerdigt

 ?? FOTO: AP ?? Den ellers så suveraene Sky-kaptajn viste bekymrende svaghedste­gn på etapen i går. Han endte med at tabe 22 sekunder på de sidste få hundrede meter. I knae
FOTO: AP Den ellers så suveraene Sky-kaptajn viste bekymrende svaghedste­gn på etapen i går. Han endte med at tabe 22 sekunder på de sidste få hundrede meter. I knae
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Fabio Aru var en glad mand, da han efter etapen kunne traekke den gule trøje over hovedet.
FOTO: ALL OVER PRESS Fabio Aru var en glad mand, da han efter etapen kunne traekke den gule trøje over hovedet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark