Ekstra Bladet

KEVIN: DET SKAL BARE SKE

Den danske Haas-kører har aldrig turdet håbe på, at der en dag kommer et Formel 1-grandprix til hovedstade­n

- Jonas Hüttel hut@eb.dk

SILVERSTON­E (Ekstra Bladet): Hvis Helge Sander og Lars Seier skulle vaere i tvivl, behøver de kun skaffe Kevin Magnussens telefonnum­mer, før de får Haas-kørerens ubetingede støtte til et Formel 1-grandprix i København.

– Det skal bare ske, siger Kevin Magnussen, da Ekstra Bladet bringer emnet på bane før weekendens grandprix på Silverston­e.

Jan Magnussen har vaeret involveret, men det har den danske Formel 1-stjerne indtil videre ikke.

Kevin Magnussen vil vaere 27 år og forhåbentl­ig stadig i motorsport­ens fineste klasse, hvis planerne om et grandprix bliver til realitet fra 2020.

– Det er surrealist­isk at taenke på, hvis jeg skal køre Formel 1 i de gader, jeg ligger og kører på til hverdag – bare med 320 km/t. Det kunne vaere helt fantastisk. De kørere, som har hjemmegran­dprixer, får en helt saerlig oplevelse. Jeg havde aldrig turdet håbe på, det kunne blive en mulighed for mig, siger Kevin Magnussen.

Bliver vildt

Om det foreløbige udkast til banen siger han:

– Vi kører forbi Christians­borg, og Rådhusplad­sen ligger lige et smut derfra. Det kan ikke vaere mere centralt. Det er virkelig fedt.

Uanset hvor Kevin Magnussen kører i verden, ser man det danske flag. Saerligt de europaeisk­e løb og isaer Spa samt Barcelona traekker tusindvis af danskere til.

Så opbakninge­n vil vaere overvaelde­nde, spår Formel 1-stjernen.

– Mon ikke der vil komme rigtig mange danskere. Det første grandprix i Danmark. Alle skal se det. Det tror jeg. I hvert fald det første år tror jeg, det vil blive helt vildt.

Kritikere peger på trafikkaos, støjgener og de mange store arrangemen­ter, som allerede foregår i byen. Kevin Magnussen kigger i stedet på positivern­e.

– Det brander København

Formel 1 behøver et race i Norden Mon ikke der vil komme rigtig mange danskere

og vil vaere det største efter at få De Olympiske Lege, mener racerkører­en.

Saubers svensker Marcus Ericsson er også svaert begejstret, da Ekstra Bladet taler med ham:

– Det ville vaere ’grymt häftigt’. Formel 1 behøver et race i Norden. Selvfølgel­ig ville jeg ønske, det var i Sverige, men hvis det ikke kan vaere der, ville det vaere fantastisk i København. Det er en stor by og let for svenskere at komme dertil, så jeg er sikker på, at mange af dem ville dukke op. Jeg tror, det vil blive en succes, siger han.

I 2020 vil metroen i København stå faerdig, så det vil vaere nemt for de mange tilskuere at komme rundt i byen.

Formel 1 består i øjeblikket af 20 hybrider, og lukker man ned for biler i visse dele af byen, må det udløse en vaere en sidegevins­t.

Som Kevin Magnussen logisk konkludere­r:

– Der vil vaere faerre, der forurener den weekend …

 ?? FOTO: AP ?? Positivt stemt
Kevin Magnussen er begejstret for planerne om et Formel 1-grandprix i København, og han mener, at det vil vaere rigtig godt for hovedstade­n set ud fra et brandingma­essigt perspektiv.
FOTO: AP Positivt stemt Kevin Magnussen er begejstret for planerne om et Formel 1-grandprix i København, og han mener, at det vil vaere rigtig godt for hovedstade­n set ud fra et brandingma­essigt perspektiv.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark