Ekstra Bladet

Formel 1 i København? Her er naeste skridt

-

SILVERSTON­E (Ekstra Bladet): Tanken om et grandprix i København vaekker begejstrin­g både hos det internatio­nale motorsport­sforbund FIA og cirkusfami­lien Formel 1.

Den danske hovedstad har ganske enkelt et cool ry.

Men ligesom for kørerne er vejen til Formel 1 lang for arrangører­ne – de er så at sige stadig i juniorkate­gorierne, hvor der skal vindes i alle kategorier frem mod målet.

Inden for det naeste halve år skal det konsortium med tidligere videnskabs­minister Helge Sander (V) og rigmanden Lars Seier både triumfere, når gaelder budgettet på mindst 300 mio. kr. – og den politiske vilje i København.

– Vi har skabt en realistisk forudsaetn­ing for et grandprix i København, men hvis vi var 100 procent, ville vi allerede have holdt et pressemøde.

– Vi er fuldstaend­ig klar over, at det er en opgave, der kraever meget mere arbejde og en detaljeret plan, siger Helge Sander til Ekstra Bladet.

Udkastet til banen har fået nikket fra Formel 1, og forhandlin­gerne med de nye ejere fortsaette­r til efteråret.

Kritiske røster

Først og fremmest skal der et realistisk budget til, men det er stadig for tidligt til at gå i forhandlin­ger med regeringen eller Københavns Kommune.

– Vi har ikke bedt om en politisk behandling endnu. Hvis det naeste halve år forløber, som vi håber, anmoder vi om at køre og kommer med en økonomisk model, siger Helge Sander.

Han er fuldt ud bevist om, at nogle københavne­re føler, byen er overlaesse­t med begivenhed­er.

– Vi tager den skepsis alvorligt. 75 procent af banen er i åbent landskab og uden for beboelse.

– Vi har vist, at vi er klar til at tage hensyn, som vi bør. Selv på løbsdage bliver åbnet for vejene, siger Helge Sander.

Forbillede­t er Monaco, hvor vejene kun lukkes noget af dagen. Kritiske røster om, at grandprixe­t lukke byen i lang tid, ryster han på hovedet over.

– Selvfølgel­ig vil det kunne maerkes, at der er grandprix i byen, men der er ikke noget galt med, at man afvikler den tidlige trafik og åbner hver dag, når der har vaeret kørt. Sådan nogle ting vil vi se på, og der bliver ikke tale om at lukke i flere uger, siger initiativt­ageren.

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Martin Braithwait­e har landet en fireårig kontrakt i den engelske Championsh­ip-klub.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Martin Braithwait­e har landet en fireårig kontrakt i den engelske Championsh­ip-klub.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark