Ekstra Bladet

Det kan kun gå fremad

- SUPERLIGA-FEBER? SÅ DERFOR: TRANSFERVI­NDUET HAR DET ER HELLER DEN TIDLIGERE MIN ENESTE FC Nordsjaell­and:

Ja, sig bare til, hvis I støder på den.

Jeg møder nemlig forbavsend­e mange mennesker, der overhovede­t ikke aner, at Superligae­n går i gang i aften.

Men det gør den altså, og jeg glaeder mig. Som saedvanlig – og som altid er det med håbet om succes til min hjerteklub, AGF.

Jeg ved godt, at jeg risikerer at blive skuffet, men der er så mange ting, der peger i den rigtige retning, at jeg mener, at man kan skrue forventnin­gerne op.

AGF bør vaere det hold, der leverer den største fremgang fra sidste saeson, hvor det blev til en 12. plads i grundspill­et – og jeg giver den gerne en tand mere og forventer en slutspils-plads til den aarhusians­ke fodboldkae­mpe.

Ja, en fjerdeplad­s er inden for raekkevidd­e, og kommer den i hus, er det bedste placering siden bronzemeda­ljerne i 1997.

Ja ja – så kommer alle de hånlige kommentare­r om, at AGF allerede tror, de er i Champions League, men der er masser af gode grunde til, at AGF kan blive et af efterårets mest markante hold.

vaeret staerkt. Ind er kommet Tobias Sana, Pierre Kanstrup, Adama Guira, Jakob Ankersen og Frederik Møller. Det er alle spillere, der kan gå direkte ind i startopsti­llingen – altså reelle forstaerkn­inger, og det har AGF manglet. Hvis AGF-projektet ikke lykkes i år, peger pilen i den grad på traener Glen Riddershol­m. En fjerdeplad­s er inden for raekkevidd­e, og kommer den i hus, er det bedste placering siden bronzemeda­ljerne i 1997.

Med Tobias Sana og Jakob Ankersen har Glen Riddershol­m også fundet nogle spillere, der kan spille med noget fart. Ikke mindst i omstilling­erne.

Samtidig har Riddershol­m også flere taktiske muligheder i en trup, der også byder på klart skaerpet konkurrenc­e om pladserne.

ingen hemmelighe­d, at en god start på saesonen kan give vinger, og her har AGF en gylden mulighed.

Uden at forklejne de tre mandskaber skal AGF åbne med Horsens (hjemme), Hobro (hjemme) og Silkeborg (ude) – og hvis det ikke er en foraering af et kampprogra­m, så ved jeg ikke, hvad der ellers skal til.

Problemet er selvfølgel­ig, at hvis man kikser den åbning, så risikerer man endnu en saeson op ad bakke, og det er helt klart også den frygt, jeg kan se i øjnene på folk omkring AGF. Ikke traenersta­b og spillere, men alle de andre stemmer, der altid er i en klub som AGF.

Glen Riddershol­m har selv sagt, at det er den staerkeste trup, han har haft i sin tid som AGF-traener. Enig, men så skal der også leveres.

FCM-traener er nu i gang med sit fjerde transfervi­ndue, og der er kun fem spillere tilbage i truppen, som han ikke har hentet eller rykket op fra ungdomsrae­kkerne, nemlig Alexander Juel Andersen, Dino Mikanovic, Dzhamaldin Khodzhanii­azov, Daniel A. Pedersen og Steffen Rasmussen. Af dem er det kun Mikanovic, der er en reel starter.

Vi skal heller ikke glemme sportschef Peter ’PC’ Christians­en, der i sit første reelle trans- Jeg skal nok tage mine taesk, hvis det ikke holder, men buddet er givet ud fra de nuvaerende trupper. Transfervi­nduet kan stadig aendre en hel masse på de indbyrdes styrkeforh­old.

1. FC København 2. FC Midtjyllan­d 3. Brøndby 4. AGF 5. OB 6. Sønderjysk­E 7. FC Nordsjaell­and 8. Lyngby 9. Randers 10. AaB 11. Hobro 12. Silkeborg 13. Horsens 14. Helsingør

fervindue virkelig har fået sat et stort aftryk med staerke handler. Selvfølgel­ig i taet parløb med Glen Riddershol­m.

Så pilen peger endnu voldsommer­e på Riddershol­m, hvis projektet ikke lykkes i år.

Jeg gider i hvert fald ikke høre mere om processer og tid til at sammenspil­le holdet. Den slags findes ikke i moderne topfodbold– og da AGF har haft holdet på plads i fin tid, holder det slet ikke.

bekymring på AGFholdet går egentlig på Morten

Så røg Ingvartsen til Genk, og når man saelger sidste saesons topscorer med 23 mål, ryger klubben i min verden ud af topstriden. Og hvad sker der med Marcondes, Maxsø og Lobotka, der også er store slagsobjek­ter? Det store spørgsmål bliver, hvor dygtige FCN er til at erstatte Ingvartsen og måske flere af profilerne.

Duncan Rasmussens helbred og målmand Aleksandar Jovanovic, der i mine øjne stadig er lidt af en spraellema­nd.

Med tilgangen af Pierre Kanstrup, der skal spille sammen med Niklas Backman i midterfors­varet, har han dog en rolig skanse foran, der ikke går i panik.

Så grin bare, men jeg er endnu en gang AGF-optimist. Det kan godt vaere, at vi med et hvidt hjerte er de mest naive mennesker i Danmark, men for en gangs skyld ser jeg virkelig mulighed for et stort skridt fremad.

Der er røget tre kaempe profiler ud i form af Mathias ’Zanka’ Jørgensen, Ludwig Augustinss­on og Andreas Cornelius. Hvordan får Ståle Solbakken spillet til at flyde uden dem? Samtidig har den norske traener spenderet i omegnen af 35 mio. kroner på nye spillere. Spaendende at se, om det bare kører fra dag et.

Overpraest­erede Brøndby i sidste saeson eller er de blevet laest af de andre hold? Kasper Fisker virker som det rigtige indkøb, men hvor stort bliver tabet af Lebogang Phiri? Og hvordan er holdet stillet uden redningsma­nden Frederik Rønnow, hvis han ryger? Mange ukendte tilgange med en snert af lottokupon over sig.

 ?? FOTO: /RITZAU/GREGERS TYCHO ??
FOTO: /RITZAU/GREGERS TYCHO
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark