Ekstra Bladet

KONGEN FLYTTET

Kong Henrik er blevet overflytte­t til Skejby Sygehus iforbindel­se med behandling­en af en infektion i benet

- CAROLINE CLANTE LARS SEJR ccl@eb.dk sejr@eb.dk /ritzau/

Kong Henrik skulle oprindelig­t vaere udskrevet lørdag, men i en pressemedd­elelse oplyser kongehuset, at han i stedet flytter sygehus, og at han således fortsat skal vaere indlagt.

– H.K.H. Prins Henrik er i dag blevet overført til Skejby Sygehus i forbindels­e med behandling­en af en infektion i benet, skriver kongehuset i pressemedd­elelsen.

– Prinsen bliver således på hospitalet indtil videre. Det betyder, at prins Henrik ikke kommer til Gråsten Slot som ellers planlagt, skriver Kongehuset uden at komme naermere ind på prinsens sygdom.

83-årige Henrik blev torsdag indlagt på Aarhus Universite­tshospital som følge af en infektion i benet.

Kongehuset oplyser over for Ekstra Bladet, at man flytter Henrik til Skejby Sygehus for at sikre den bedst mulige behandling.

Nyt personale

I denne uges udgave af ugebladet Her&Nu kunne bladet afsløre, at Kong Henrik har fået fast følgeskab af sygeplejer­e.

– Vi kan bekraefte, at der for nylig er ansat sundhedsfa­gligt personale til hjaelp for hans kongelige højhed prins Henrik. Helt principiel­t, så udtaler vi os ikke om konkrete arbejdsopg­aver hos de enkelte faggrupper, lyder det fra hoffets kommunikat­ionschef, Lene Balleby, til ugebladet.

Samme citat sendte Kongehuset­s kommunikat­ionsafdeli­ng, efter Ekstra Bladet kontaktede dem for at høre naermere om årsagen til, at der er blevet hyret saerligt sundhedsfa­gligt personale. Løvinden med leopard-ungen er fotografer­et i Tanzania af en privatpers­on, og det er første gang, at man har dokumenter­et, at et vildt kattedyr har adopteret en unge fra en anden katteart, skriver det britiske medie The Guardian.

Den femårige løvinde, der kaldes Nosikitok, overvåges nøje, da hun bor i et naturbesky­ttet område.

Hun skal have haft et eget kuld unger i slutningen af juni, men løvinden har sandsynlig­vis mistet dem.

Det kan vaere forklaring­en på, hvorfor hun har ladet leopardung­en komme hende så naer, fortaeller Luke Hunter, der er

– Men jeg kan dog afvise, at der skulle vaere en saerlig medicinsk årsag andet end, at prinsen er fyldt 83 år og kan have brug for lidt hjaelp i hverdagen, lød det i går fra Lene Balleby i et skriftligt citat.

Ganske kort tid efter meddelte kongehuset, at Henrik havde fået en infektion i benet, og at han var blevet indlagt.

Trukket sig

I sin nytårstale i 2015 kunne dronning Margrethe meddele, at prinsgemal­en ville traekke sig fra offentligh­eden og dermed gå på pension.

Fremover vil han således kun deltage i få offentlige begivenhed­er.

Den 14. april 2016 frasagde prins Henrik sig officielt sin titel som prinsgemal.

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Indlagt på ny
Kong Henrik er rykket til nyt sygehus, efter han torsdag blev indlagt med en infektion i benet. Derhjemme venter nyt sygeperson­ale.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Indlagt på ny Kong Henrik er rykket til nyt sygehus, efter han torsdag blev indlagt med en infektion i benet. Derhjemme venter nyt sygeperson­ale.
 ?? Formand for organisati­onen Panthera, der kaemper for bevarelsen af kattearter­ne.
– Jeg har aldrig før set noget lignende, og hvorfor hun gør det, er et mysterie.
Ifølge Hunter går leopardung­en dog en usikker fremtid i møde.
Det er ikke sikkert, at andre l ??
Formand for organisati­onen Panthera, der kaemper for bevarelsen af kattearter­ne. – Jeg har aldrig før set noget lignende, og hvorfor hun gør det, er et mysterie. Ifølge Hunter går leopardung­en dog en usikker fremtid i møde. Det er ikke sikkert, at andre l

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark