Ekstra Bladet

16-årig faengslet for voldtaegt

God røv og god ferie

- Amk KAREN BRO karen.bro@eb.dk

En 16-årig dreng fra Jerslev er faengslet og sigtet for voldtaegt af en 52-årig kvinde i Kalundborg.

En 14-årig dreng fra Gørlev er tilbagehol­dt i samme sag, men grundet sin alder er han ikke sigtet. Han bliver overdraget til de sociale myndighede­r.

Da voldtaegte­n skete i juni fortalte kvinden, at de to unge dansk udseende drenge havde spurgt efter en cigaret, som kvinden havde givet dem. Derefter var de gået, men kommet tilbage, hvor de slog kvinden i hovedet og derefter voldtog hende.

fra sommerferi­e med udvidet kropsbevid­sthed.

Ikke alene kickstarte­de jeg ferien på Roskilde Festival, som er en drillesyg faetter. Først gør den én ung og vild, og siden gør den én smertelig bevidst om, hvilke naturlige begraensni­nger en voksen krop trods alt har.

Kroppen viste sig også at vaere det store sommertema i de medier, jeg valgte i forsøget på at stå en anelse af nyhedsraes­et.

Jeg er vendt tilbage

en ny radioprogr­amraekke på DR P1, der hedder ’Jeg er nøgen’. Jeg hørte første afsnit, hvor min journalist-kollega Lone Theils blev interviewe­t, og jeg var helt solgt.

Lone kender jeg som en dygtig journalist og en velrenomme­ret krimiforfa­tter. I programmet laerte jeg hende yderligere at kende som et enestående, modigt menneske, der talte uden filter om at vaere overvaegti­g.

Interviewe­ren, Alberte Clement Meldal, stillede de svaere spørgsmål, bl.a. om seksualite­t og kaerlighed. Lone Theils turde svare. Det er radio, der rokker ved fordomme og snaeversyn.

Jeg kan varmt anbefale at streame programmet i en stille sommerstun­d, for her får man noget for licensen.

Kvindemaga­sinet Eurowoman følger trenden og har kroppen som tema på forsiden af juli-nummeret.

En ven anbefalede

på ’Kampen om kroppen’, og det er fedt – ja, undskyld udtrykket – at se en masse dejlige billeder og et stort interview med en amerikansk topmodel, Candice Huffine, som bruger en størrelse 44/46. Hun ser skøn ud, også i bikini.

Ligesom vores hjemlige nyfeminist­er er hun med til at give fuckfinger­en til forestilli­ngen om, at kvinder kun kan se ud på én måde.

Magasinet bruger 48 sider

på den unge generation, for jeg husker ikke, at vi i min ungdom havde så differenti­erede kvindelige forbillede­r at forholde os til i mediebille­det. En Twerk Queen Louise ville f.eks. med sin dejlige, store rystende røv have vaeret guld vaerd for mit 16-årige jeg.

Debattøren Emma Holten, 25 år, siger til Eurowoman, at hendes generation nok har indset, at der har vaeret et problem for tidligere generation­er, at en fri kvinde kun kunne se ud på én måde:

’Det prøver vi at tage ved laere af. Men de, der lever op til idealerne, skal vaere bevidst om, hvilken magtpositi­on de har. Selvfølgel­ig skal Beyoncé have lov til at se ud, som hun gør, og dyrke sit udseende. Det betyder ikke, at hun er mere vaerd end andre’, siger Emma Holten til bladet.

selv om der er mange gode ting i Eurowomans sommertema. De unge kvinder i vores samfund, som er født af foraeldre fra en anden kultur end vores, er ikke repraesent­eret. Nogle af dem slås med problemer af en helt anden karakter, når det handler om krop. For dem er det ikke kun et spørgsmål om, hvorvidt de ser tykke ud i svømmehall­en. Det kan vaere et spørgsmål om, hvorvidt de får lov til at gå i svømmehall­en.

Det er heller ikke den frodige model i størrelse 44/46, der har fået sit billede på forsiden. Det er en dansk topmodel med en ’gudindekro­p’, som det hedder.

Lone Theils satte noget på spil, da hun gik i radioen med sin historie.

Hvem ved? Om en generation­s tid tør selv damebladen­e måske også saette noget på spil.

Traeerne vokser ikke ind i himlen,

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Jeg kunne godt have brugt en Twerk Queen Louise som forbillede i min ungdom.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Jeg kunne godt have brugt en Twerk Queen Louise som forbillede i min ungdom.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark