Ekstra Bladet

To stukket ihjel i egyptisk ferieby

- /ritzau/Reuters

To tyskere meldes draebt og fire andre udlaending­e såret af en knivbevaeb­net mand i feriebyen Hurghada ved Det Røde Hav, oplyser egyptiske laeger og sikkerheds­kilder. To tjekkiske statsborge­re er blandt de fire sårede.

De foreløbige oplysninge­r tyder på, at gerningsma­nden svømmede fra en offentlig strand til hotel Zahabias private strand, hvor han stak fire personer med en kniv. Nabohotell­et El Palacios sikkerheds­chef fortaeller: – Han havde en kniv og stak dem tre gange hver i brystet. De døde på stranden, siger sikkerheds­chefen, Saud Abdelaziz.

Efter angrebet på hotel Zahabia klatrede gerningsma­nden over en mur og angreb mindst to andre på El Palacio, fortaeller han.

Danskere

Rejseburea­uet Atlantis Rejser har ingen planer om at hente danske feriegaest­er hjem, fortaeller kommunikat­ionschef Pernille Ammitzbøll.

– Indtil videre har vi ikke fået nogle meldinger om, at situatione­n skulle vaere på det niveau, og det tror jeg heller ikke, den kommer til at blive, siger hun.

– Lige nu er der kun tale om én mand, der har foretaget et selvfølgel­ig meget tragisk angreb, men der sker jo ting på alle turistdest­inationer i hele verden.

Udenrigsmi­nisteriet har ikke oplysninge­r om, at der skulle vaere danskere blandt de sårede og draebte i den egyptiske ferieby Hurghada.

Sidste år kom et hotel i Hurghada under angreb, da bevaebnede maend traengte ind på hotellet og skød om sig. Tre blev såret.

Alligevel betragtes Hurghada som vaerende relativt sikker sammenlign­et med mere urolige dele af Egypten. Det er et populaert feriested ved Det Røde Hav, som tiltraekke­r et stort antal turister, også mange danskere.

Fredagens knivangreb i Hurghada kommer få timer efter, at fem politifolk blev skudt og draebt i Giza ved hovedstade­n Kairo. Det skete, da formodede militante islamister åbnede ild mod deres bil.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark